לדוקטור ארבל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לדוקטור ארבל
    ביל
    21/03/2009

בת 50 קרעתי רצועה צולבת, קדמית , עברתי פזיוטרפיה { כרגע הרגל יציבה, למרות זאת מעדיפה השתלה כדי למנוע נזקים בעתיד של שחיקת המיניסקוס כפי שהסביר לי המנתח , אני מודעת לשיקום הארוך. אבל... יש לי שינויים כונדרומלךציים דרגה 2 ltp סדק עדין רוחבי ללא שקיעת סחוס lfc האם כדאי פשוט להמתין עד שהברך תדרוש החלפת מפרק כפי שאמר לי האורטופד? האם לא עדיף לפעול כעת כדי לא להגיע למצב זה או לפחות כדי לדחותו? אם וכאשר אגיע להחלפת מפרק האם קיומו של הסדק הזה שיתרחב ככל הנראה יפריע לניתוח? מה אפשר לעשות לעת עתה עם הסדק הזה? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לדוקטור ארבל

הוספת תגובה

• רצועה צולבת קרועה

ד''ר רון ארבל
    21/03/2009

שלום רב.
    אם הרגל יציבה אין לך כאב, אין בריחות של הברך ואין לך כל מוגבלות תפקודית, אינך צריכה לדעתי ניתוח.
    ניתוח איננו מבטיח שמצב הסחוסים בברך לא ידרדר, אך הניתוח מאט את תהליך ההדרדרות.
    הפגיעה בסחוסים איננה בעיתית היא קורית תמיד במקרים של חבלות הגורמות לקרע של רצועה צולבת קדמית. ניתן לבצע את ניתוח שיחזור הרצועה גם עם פגיעה זו בסחוס ללא כל הפרעה.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו