כאבים שונים בגוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים שונים בגוף
    דייב
    07/04/2009

שלום,

לפני כ-3 חודשים החלו להופיע אצלי כאבים חזקים בזרוע יד ימין ובכף היד,
    שהתפשטו עם הזמן לכאבי צוואר וכתפיים.
    במהלך התקופה ביצעתי בדיקות שונות- בדיקות דם, בדיקת EMG לזרוע ימין, אולטרסאונד מפרק ימין, צילום רנטגן עמ"ש צווארי וצילום סונר של המרפק צד ימין. תוצאות הבדיקות היו תקינות, למעט בצילום הצווארי בו נראה כי עמוד השדרה התיישר (האורתופד שלי הסביר לי כי נובע כתגובה לכאבים אותם אני חש) ורמת B12 נמוכה יחסית של 191.
    עוד בבדיקת האורתופד הוסבר לי כי קיימת אצלי יתר גמישות ברצועות ועלי להחל בפעילות גופנית לשם חיזוק השרירים- שחייה, תרגילים, פיזיותרפיה וכו'.
    החלתי לבצע את המוטל עלי, אך במהלך החודש האחרון הכאבים החריפו ומופיעים לרוב בכאבי שרירים חזקים בצוואר, כאבים בזרועות, ברגליים, בכפות הידיים והרגליים בצורה של הקרנת כאב חד למס' שניות/דקות, מה שמקשה עלי לביצוע פעולות יומיומיות-עבודה, לימודים וכו'.
    יש לציין כי יתרה מהכאבים, במפרקי היד והרגליים שלי קיימים רעשים (קליקים) בלתי פוסקים בכל תזוזה של האיברים הנ"ל.

הייתי שמח לקבל חוות דעת אלו בדיקות נוספות עלי לעבור,
    או עם מי מומלץ להיוועץ על מנת להגיע לשורש הבעייה- אורתפוד/נוירולוג או כל גורם מוסמך אחר.

תודה מראש וחג אביב שמח !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים שונים בגוף

הוספת תגובה

• אבים בכל הגוף

ד''ר יונה יניב
    12/04/2009

מאחר והצילומים ובדיקת הEMG לא מראים על בעיה מיוחדת, לדעתי יש צורך בבדיקת נוירולוג לראות אם יש פגיעה נוירולוגית ובדיקת ראומטולוג - אולי ישנה מחלה כלל-גופית הגורמת לכאבים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים שונים בגוף

דייב
    12/04/2009

שלום ד"ר ותודה על המענה,

יש לציין כי את הצילומים שציינתי בוצעו לפני כחודשיים
    ומאז הכאבים התחזקו, כמו כן גם בדיקת ה EMG בוצעה רק ביד ימין לפני למעלה מחודשיים.

יתרה מזאת, כאשר אני מזיז את הזרועות אני מרגיש רעשים של חיכוך עצמות בכתפיים,
    האורתופד שנבדקתי אצלו הסביר לי את התופעה כי עצם השחי מתחככת בצלעות מאחר והרצועות שלי ביתר גמישות ועלי לבצע פעילות גופנית, אף על פי שהתחלתי לפני כחודש בפעילות של שחייה עדיין הרגשת החיכוך לא פסקה ואף התפשטה גם לזרוע שמאל (בתחילה רק בימין).

האם אין צורך לבצע צילום נוסף / CT או צילום אחר כלשהו לעמ"ש ?
    האם מומלץ להתייעץ באופן פרטי עם אורתופד מומחה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה לדייב

דנית
    13/04/2009

אסור לי אמנם להגיב על שאלתך כי אני לא רופאה.אבל במידה וכול הבדיקות יצאו תקינות אולי כדאי לשקול אם אתה סובל מפיברומיאלגיה-זה כאבים כרונים בכול השרירים בגוף ולא מגלים את זה בבדיקות .רצוי לפנות לרמטולוג.בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גוף

ד''ר יונה יניב
    13/04/2009

יש לקרא בעיון את תשובתי המקורית. רוב התשובות שם - אינני יודעת מי האורתופד שפגשת אבל רוב האורתופדים שעובדים בקופ"ח הם מומחים. ושוב - מאחר והכאבים כלל גופיים - יש צורך בבדיקת נוירולוג לודא מה מקור הבעיה - אילו עצבים ובאיזה גובה וייתכן גם בדיקת ראומטולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו