קרע חלקי של ה-SLIL וחוסר יציבות דינ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרע חלקי של ה-SLIL וחוסר יציבות דינ
    נטע
    13/04/2009

ד"ר שלום! אני בת 32 לפני כשלוש וחצי שנים נפגעתי בתאונת דרכים (30.11.05) , באיחור רב ע"י ארטוסקופיה שביצעו לפני שנתיים (15.3.07 ) גילו שיש לי קרע חלקי של ה-SLIL וחוסר יציבות דינמי, פתיחה של S-L לפי סיטי 6.5 מ"מ. מבחינת טווחים יש לי טווחים טובים אבל יש כאב תמידי ואני הולכת עם סד שאם אני מנסה להוריד אותו הכאבים מחמירים . אני מתלבטת בנושא היות וזאת היד הדומננטית שלי, האם לעבור ניתוח קיבוע LIMITED S-L FUSION אשמח לשמוע חוות דעת בנושא ?(הפחד העיקרי שלי הוא שהניתוח יפגע בטווחי התנועה) כמו כן, אשמח לדעת האם יש דרך שיקומית אחרת שאפשר לנסות כדי להתמודד עם הכאבים? לאחרונה עשיתי צילום ביקורת בפענוח נכתב שאין ממצא גרמי שהמרווחים והמפרק תקינים האם יתכן שלמרות הכאבים התמידים/כרוניים(לא נראה הגיוני) ביד הקרע התאחה מעצמו? תודה נטע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• SLIL

ד''ר יונה יניב
    13/04/2009

בדכ"ל קרע של SLIL לא מתאחה לבד. בארתרוסקופיה ניתן לראות מה דרגת הקרע והטיפול - בהתאם. בדרגות פרהדינמיות ניתן לעיתים לנסות! לטפל ארתרוסקופית. בדרגות דינמיות לא.
    קבוע חלקי של עצמות שרש כף היד תמיד!! גורם להגבלה בתנועה. ובדכ"ל כשיש כאבי מפרק - הורדת הכאב באה על חשבון התנועה. צילום בקורת רגיל חסר משמעות, ויש צורך בצילומי stress. הצילום הרגיל, כנראה, בא כדי לבדוק אם יש לך כבר שינויים ארתריטים במפרק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

נטע
    14/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו