שבר אולקרנון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבר אולקרנון
    ערן
    20/04/2009

שלום רב,
    לפני חודש עברתי ניתוח במרפק בעקבות שבר "זז" במרפק. בטופס השחרור נמצאים הפרטים הבאים:
    אבחנה: Fracture of olecranon process of ulna, closed.
    פרוצדורות: Open reduction of #intern fix of olecr.
    לאחר שבועיים הורידו לי תפרים וסד גבס והזמינו אותי לעוד שבוע (3 שבועות מיום הורדת סד גבס ותפרים) לביקורת + צילום.
    עדיין לא קיבלתי הפניה לפיזיותרפיה (המליצו לעשות בבית בלבד כרגע).
    טווח התנועה שלי מאוד מטריד כרגע: סיבוב כף -יד (גב כף-יד, כף-יד) בסדר גמור כמעט מלא. אולם, כיפוף ופשיטה של היד מנוון מאוד. כיפוף של היד לעבר הכתף מעבר לעמדת מוצא (90 מעלות, כפי שהיד היתה מונחת בסד גבס) רק של כ-10 מעלות, ופשיטה מעמדת המוצא של כ 10מעלות.
    אמרו לי שלוקח זמן להשתקם מניתוח כזה אך האם טווח התנועה (כיפוף-פשיטה) נורמלי לאחר חודש ?
    אודה לכם על התשובה והמלצות להמשך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבר אולקרנון

הוספת תגובה

• שבר אולקרנון

ד''ר יונה יניב
    20/04/2009

לשבר לוקח זמן להתחבר. הזמן הוא בערך! 6 שבועות. לכן, למרות שהסירו את הגבס עדיין מסוכן להפעיל עם עומסים. המנתח, בסוף הניתוח בודק לראות אם הקבוע שלו יציב ואם הוא אכן יציב, ניתן להפעיל. כנראה נאמר לך להפעיל לבד כדי לא להעמיס על המרפק אבל אתה כן! צריך להשתדל להפעיל יותר מטווח התנועה שספרת עליו ולהכנס לתוך הכאב ליישור וכיפוף. לגבי מרווח הזמן - אז לפעמים הגבס נשאר לחודש וחצי ורק אח"כ מתחילים פיזיותרפיה אז - יש לך זמן.
    למרות זאת - תנסה להפעיל יותר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רב תודות

ערן
    20/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו