בעיות בידיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות בידיים
    לילך קרמן
    21/08/2007

כמה בעיות: מזה שנתיים אני סובלת מטריגר פינגר באצבע הרביעית של יד ימין- עברתי שם פיזיותרפיה(אולטרטסאונד), זריקת קורטיזון. מאז הכאבים באים וחולפים והתנועה באצבע מוגבלת. לאחרונה, התקפלה לי האצבע בצורה כזאת שיכולתי לישרה רק בעזרת היד השניה. רופאת המשפחה אמרה שהיא ממליצה לי לנתח אך האורתופד בזמנהוף שלל זאת ושלח אותי שוב לפיזיותרפיה. לא נראה לי שזה עוזר כי התנועה עדיין מוגבלת והכאבים עדיין באים וחולפים. מה אתם ממליצים לעשות?

בחודש האחרון גם החלו לי כאבים באצבע הרביעית של יד שמאל וכן התקעויות. האורתופד הזריק לי שם זריקה (דיפרוספאן כמדומני). האצבע לא נתקעת מאז אבל יש כאבים מידי פעם ונוקשות מה. בתחילת חודש זה החלו לי כאבים גם באצבע השלישית באותה יד- היתה נפיחות קטנה, כאבים בתנוחות מסוימות של האצבע וכאבים בעצם שתחת האצבע. לקחתי כדורים נוגדי דלקת (אתרופן כמודומני) והוקל לי. הנפיחות נעלמה. אך יש כאבים מידי פעם בעצם ובתנוחות מסוימות. מה דעתכם?

תופעה נוספת שחוויתי בחודש האחרון- כאבים ודלקת בשריר העליון שליד המרפק (בכוון של כף היד) שמקרין לחלקים נוספים בחלק היד התחתון. קבלתי כדורים אך מידי פעם יש עדיין כאבים- אם בעקבות מאמץ או קפול היד או סתם. זה יותר טוב אבל עדיין קיימים כאבים.

מה הסיבה לכל התופעות הללו ומדוע הן קרו בפרק זמן קצר כ"כ של חודש-חודשיים? אלו בדיקות מומלצות? האם עלי לפנות גם להמטולוג\לבקש הפניה (הפיזיותרפיסט שמטפל באצבע יד ימין שאל האם ראה אותי המטולוג)?

סליחה על ריבוי השאלות. אקווה לתשובה מהירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בידיים

הוספת תגובה

• אצבע הדק

ד''ר נחום רוזנברג
    21/08/2007

לילך שלום
    הטיפול המוצלח ביותר באצבע הדק הוא על ידי ניתוח. הפעולה הניתוחית לשם כך היא בהיקף קטן ובהרדמה מקומית ובד"כ פוטרת את הבעיה. זריקה מקומית של סטרואיד אכן גם כן יכולה לשפר את המצב אך אם ההפרעה חוזרת כדאי לשקול התערבות ניתוחית.
    לגבי ההפרעה שאת מתארת במרפק יש לי רושם שמדובר במצב הקרוי" מרפק טניס" שזוהו תהליך ניווני מקומי קטן בגיד המשותף של השרירים המיישרים את כף היד. גם כאן זריקה מקומית בתוספת טיפול פיסיותרפי יכולים לעזור. מכיוון שהתאור שלך לא ברור דיו הנני ממליץ שתבדקי ע"י כירוג כף יד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו