גוף חופשי בברך ימין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גוף חופשי בברך ימין
    אלינה
    24/08/2007

שלום,
    יש לי בברך ימין גוף חופשי מזה 20 שנה(אני בת 36 כיום). הוא נוצר בעקבות פציעה בשיעור ספורט בעת ריצה מהירה ונחיתה חזקה ממדרכה לכביש. חייתי עם זה בשלום עד שלפני שבוע בזמן עיסוי הרגל הסתובב הגוף החופשי ונתקע בין מפרקי הברך. אורטופד קופת חולים המליץ בדחיפות להוציא את החלקיק בארטרוסקופיה. בצילום החלק נראה תקוע שם. ביום יום זה לא מפריע אלא רק בתרגול היוגה שאני עושה. מה דעתך, האם ארטרוסקופיה אכן נחוצה ודחופה? האם יצליחו להוציאו החוצה מבלי חתך נוסף? מהו זמן ההחלמה בהנחה שאני בריאה ובכושר טוב?
    האם ישנה דרך להחזירו למקומו הרגיל מבלי לנתח ולהמשיך לחיות בדו קיום לעוד שנים? אם כן באיזו דרך?
    אשמל לשמוע חות דעתכם
    בברכה
    אריאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גוף חופשי בברך ימין

הוספת תגובה

• גוף חופשי בברך

ד''ר דן צין
    25/08/2007

שלום אלינה,
    כל עוד הגוף החופשי (כנראה חתיכת סחוס שנשברה בארוע שאת מתארת) היה באיזו פינה בברך מבלי שהפריע - חייתם בשלום זו עם זה. עכשיו הוא כנראה זז למקום בו הוא מפריע ונתקע בין עצמות הברך. אין דרך להשפיע מבחוץ על מקומו בברך ולכן הטיפול המומלץ הוא אכן ארתרוסקופיה בה מוצאים את בגוף החופשי ושולפים אותו החוצה ללא צורך בחתך נוסף. ההחלמה בד"כ קצרה - כשבועיים.
    בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו