צריבה חזקה בכף הרגל תוך כדי הליכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריבה חזקה בכף הרגל תוך כדי הליכה
    אני
    30/07/2009

אני בהריון - שבוע 21.

בשבוע האחרון, כשאני מסיימת צעד על כף רגל ימין בהליכה (כלומר הרגל נשארת קצת מאחור בזמן שאני מחליפה לרגל שמאל - בהתאם לזווית הרגל - יש תחושת צריבה חזקה בכף הרגל בקשת (אמצע כף הרגל, בחלק הפנימי).
    אם הרגל פונה קדימה לגמרי זה לא קורה, אבל אם היא נוטה קצת ימינה באצבעות זה חזק וגורם לי כמעט לקפוץ בכאב כל פעם.

אני מנסה להתייעץ פה מכיוון שללכת לרופא כרגע לא בא בחשבון אבל יש לי תור אליו לעוד שבוע וחצי (פשוט אני לא יכולה ללכת אליו ולהפסיד עבודה כל פעם שמשהו חדש צץ בהריון כי אז אני לא אבלה בעבודה בכלל - אני משתדלת לרכז תלונות). הרופא שאליו אלך הוא רופא כללי כי במדינה שבה אני חיה כרגע, אי אפשר לגשת למומחה בלי הפניה מסודרת מרופא כללי.

רציתי לדעת אם יש איזו עצה או אבחנה או משהו שאני יכולה לעשות בינתיים, והאם נשמע שהמצב סובל דיחוי של שבוע וחצי או שרצוי שאטפל בזה כבר עכשיו כי זה הולך להחמיר.

אני חושבת ששמעתי בילדות מההורים או משהו, שיש לי מצב של פלטפוס מסויים.
    לפני שבועיים שמתי כפכפים של טבע נאות שנעלתי בעבר והיו לי מאד נוחים, ואילו הפעם אחרי הליכה של שעתיים בהם, חשתי שהם ממש מכאיבים בקשת כף הרגל. כאילו קמורים מדי שם. אני מציינת את זה כי ייתכן שזה קשור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צריבה בכף הרגל

ד''ר חגי אמיר
    03/08/2009

אני, שלום.
    סביר להניח שזה קשור באיזו שהיא צורה גם להריון וגם לפלטפוס.
    נסי ללכת עם קבקבים או נעליים רכות עם מינימום בליטוות והרמות לקשתות. רצוי עם ספידה רכה. נסי נעלי בית רכות וראי אם זה קורה גם שם.
    העבעיה בדרך כלל בגלל תנועתיות יתר של מפרקים בעת ההריון ובתנועה מסוימת כניראה הקופסית של המיפרק או הריקמה הסינוביאלית בתוך המפרק נצבטת.
    אין צורך וכניראה אין אפשרות לעשות משהו לכך חוץ מלמצוא נעל נוחה שלא עושה לך זאת.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו