כאבים באזור המפשעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים באזור המפשעה
    ג'ניה
    31/07/2009

שלום ד"ר,

אני בן 21 כרגע, משרת בצבא ויש לי כאבים באזור המפשעה מזה 3 וחצי שנים.
    התאמנתי ושיחקתי כדורסל כ9 שנים ברציפות ועדיין מנסה להיתאמן ולשחק בזמני הפנוי האפשרי.

בגיל 18 לאחר אחד האימונים(אישי) בבוקר, חשתי בכאב עצום באזור המפשעה בצד ימין (זה נראה כאילו הכאב הוא בשריר החייטים הכי למעלה מעל המפשעה).
    באותו יום היה לי עוד אימון ערב (קבוצתי) ולא יכלתי להיתאמן אם בכלל ללכת. הרגשה של הכאב
    הייתה כאילו השריר תפוס נורא חזק וגם עכשיו,לא יכלתי לא להרים את הרגל, בקושי להזיז אותה לצדדים, ומאותו רגע עזבתי את הכדורסל כי גם ללכת כמעט ולא יכלתי.

ניגשתי לאורטופד כידי לבדוק את העניין והוא שלח אותי לצילומים גם של העצם וגם של השריר הוא בדק אותי ולא מצא דבר.
    עזבתי את תחום הספורט בערך לחצי שנה עד שנה חיכיתי שזה יעבור וחזרתי לעשות ריצות קלות ולשחק כדורסל בזמני הפנוי בצבא או כשאני בבית.
    הכאבים נמשכים ולא רק בתחום הספורטיבי:
    - כאשר אני סתם שוכב ומרים את רגל ימין ישר בלי לקפל את הברך, אני מרגיש סוג של כובד באזור הפשעה כאילו יש אליה משקולת וגם קצת כואב. זה גם קורה בישיבה.
    אחרי פעילות ספורטיבית להרים ככה את הרגל זה כמעט בילתי אפשרי. דרך אגב,שריר החייטים אם אני מתכוון נכון בצד ימין נראה יותר נפוח מצד שמאל

- אחרי הליכה ארוכה אני גם יכול להרגיש כאב וסוג של כובד באזור.
    אני רוצה להדגיש, שכאשר אחרי ריצה או הליכה אם אני עושה מתיחה לשריר החייטים באזור הכאב, הכאב הוא פי 10 והמשקל על המפשעה יותר כבד לכן, אני נמנע מלעשות מתיחות באזור.

- גם ללכת אחרי ריצה זה לא נעים כי כשאני הולך והרגל הימנית הולכת לאחור ישר אני מרגיש סוג של מתיחה ביחד עם כאב והמשקל על המפשעה לכן, אני מנסה ללכת בצעדים יותר קטנים.

- קורה גם דבר שאני מרגיש כאב עמוק עמוק במפשעה בעצם עצמה,הכאב זה כאילו מחדירים לי מחט למפשעה זו ההרגשה.

אני מנסה להבין מזה הכאב הזה? למה זה קורה? ואיך יכול להיות
    שאחרי בדיקה של אורטופד הוא לא מוצא כלום ואני סובל עד יום הזה.
    לאן אני יכול לפנות,לאיזה בדיקות אתה ממליץ לי ללכת ואיך אני מטפל בזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים באזור המפשעה

הוספת תגובה

• כאב במפשעה

ד''ר זאב פלדברין
    03/08/2009

רצוי לבצע צילום אגן צילום פרק ירך ימין אקסיאלי ובדקית אולטראסאטונד של השרירים הכואבים ולגשת להבדק על ידי מומחה לספורט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו