אפידורל בלוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפידורל בלוק
    ליאת
    12/08/2009

אני בת 38 ויש לי פריצות דיסק L4-L5-S1.
    הרופא שלי המליץ על טיפול באפידורל בלוק ורציתי לדעת האם זה טיפול שעוזר להפגת הכאבים ואיך בדיוק הוא מבצוע? האם זו זריקה אפידורלית כמו שנותנים בזמן לידה? או שזו רק זריקה רגילה לגב וזהו? האם זה כרוך ביום אשפוז או שלא? האם חלק הגוף התחתון משתתק אחרי מתן האפידורל או שאפשר מיד אחרי הזריקה לקום וללכת?
    האם יש סיכון בטיפול הזה?

בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אפידורל בלוק

הוספת תגובה

• בלוק אפידורלי

ד''ר חגי אמיר
    13/08/2009

שלום ליאת,
    מטרת הטיפול בכאב עקב בלטי דיסקים בדרך כלל לדכא את התהליך הדלקתי בדרכים שונות כדי להוריד את הנפיחות והדלקת בקירבת העצבים הסמוכים לדיסקים המעורבים.
    אחת הדרכים היא בלוק אפידורלי.
    הפעולה עצמה דומה מאד לבלוק בעת הלידה. הכנסת צינורית או מחט לחלל סביב מעטפות חוט השידרה, והזלפת חומר משכח כאבים ואנטי דלקתי (סטרואידים), לאזור זה. בדרך כלל לאחר ההזרקה מוציאים את הצינורית, ובמידה ולא נתנו חומר הרדמה מקומית אין סיבה לפגיעה בתיפקוד או לשהייה יותר מכשעה לאחר ההזרקה.
    החומר בדרך כלל מתחיל את השפעתו תוך 12-24 שעות (תלוי בחומר שהוזרק), וממשיך להשפיע בין 7 - 21יום . לעיתים מספיקה זריקה אחת, ולעיתים יש להזריק מספר פעמים כדי לקבל השפעה מתמשכת.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו