היצרות ספינאלית מרכזית ניכרת בחוליות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היצרות ספינאלית מרכזית ניכרת בחוליות
    אורה
    21/08/2009

שלום
    לאמא שלי (בת 85) כאבי גב תחתון וכאבים בעוצמה משתנה ברגל עד כדי צליעה.
    בבדיקות עמוד השדרה המותני התגלו שינויים ניווניים והיצרות ספינאלית מרכזית ניכרת בחוליות
    L3-L5 . קיבלה הפניה למרפאת כאב.
    אני מנסה לשכנע אותה לעשות תרגילי התעמלות לכל הגוף ולגב ותרגילי פלדנקרייז, ובנוסף היא צריכה לעשות התעמלות בונה עצם. אבל היא חוששת לבצע אף תרגיל בטענה שאולי זה רק יזיק.
    שאלותי הן:
    1. האם מותר לה או אסור לה לבצע תרגילי התעמלות ?
    2. האם מותר לה או אסור לה לעשות טיפולי פיזיותרפיה / מסג' ?
    3. האם בגיל כזה כדאי לעשות ניתוח ,מה סיכויי ההצלחה ומה הסיכונים ?

מודה לכם מראש על התשובות המאד חשובות לי, מאחר והיא כל-כך סובלת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• היצרות ספינלית

ד''ר חגי אמיר
    23/08/2009

שלום אורה.
    ראשית יש להבין שהצירות ספינלית היא דבר מובנה. העצמות התרחבו באזור החוליות המתניות ומצירות את התעלה בה אמורים לעבור העצבים לכיוון הרגליים.
    במידה והתעמלות עוזרת או מסג' או כירופרקטחקה, מה טוב. זה יכול למשוך אתה עוד זמן מה.
    ברגע שההצירות גורמת לירידה ביכולת הפעלת הרגל, ולנפילות בזמן הליכה, יש לנתח.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפיך או בלתי הפיך

רחל
    26/08/2009

שלום לד"ר
    תודה על התשובה הבהירה לכל הדיוט. סוף סוף הבנתי את מהות הבעיה.
    יחד עם זאת רציתי לשאול אם זהו מצב הפיך, כלומר אם לפי נסיונכם ייתכן מצב שהעצמות שהתרחבו, יתכווצו (אולי כתוצאה למשל מאוסטאופורוזיס) .
    וגם לשאול אם אדם שאין לו את התופעה הזו (למשל כותבת מכתב זה) יכול לעשות משהו באורח חייו (תזונה, ספורט, ויטמינים או כל דבר אחר) כדי למנוע מצב כזה בעתיד.

תודה,
    אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היצרות עמוד השידרה

ד''ר חגי אמיר
    02/09/2009

ההיצרות עצמה הינה גרמית ואיננה הפיכה אלא בניתוח.
    המצב יכול להיות משתנה עקב שינוי במצב הרקמות הרכות באזור שיכולות להיות קצת פחות בצקתיות- ולהביא להקלת מה, או קצת יותר מודלקות ונפוחות ולגרום להחמרה פתאומית.
    השינויים הניווניים תלויים במידת התנועה במפרקים, המידת הטראומות שעובר מפרק, ובתורשה.
    אין גורם שיכול למנוע את השינויים הניווניים במידה והם תורשתיים.
    אני משער כי שמירה על פעילות ספורטיבית יכולה לעזור בהתמודדות עם בעיות שיכולות להופיע מאוחר יותר עקב השינויים הניווניים.
    בברכה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו