מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ספונדילוליסטזיס וחזרה לפעילות ספורבן א16/09/2007
שלום
אני שחיין וטריאתלט .
התחלתי לסבול מהקרנה לצד שמאל של האגן העכוז השמאלי, מפשעה שמאל עד השוק והרדמות חלקית של הרגל .
ממיפוי שערכתי (לצורך מטרות אחרות) עלה שם חשד לספונדילוליזס - שלאחר בדיקת רופא והתסמינים "שודרג"... לחשד לספונדילוליסטזיס ב L4L5
התחושה (בעיקר במנוחה היתה בילתי נסבלת (עמידה סטטית ) .וניגשתי לרופא מומחה שקבע :
CT
חגורת גב יפנית
פיזיותרפיה
ועצירת פעילות מלאה בינתיים.
שאלתי היא ( כבר 3 שבועות לפני שפניתי לרופא לא רצתי יותר ק שחיתי , ורכבתי), האם יש סיכוי לחזור לפעילות?
אציין שיש שיפור עצום בתחושה מאז ביקרתי אצל הרופא, פיזיותרפיה עדיין לא התחלתי (יש המון לוגיסטיקה לסדר) אבל אני חש שיפור משמעותי.
אני לא מצפה לאבחנה דרך המייל אבל לפחות מנסיון - האם יש סיכוי לחזור לפעילות או שהמצב הוא סופי? שמעתי שמועות שניתן .
תודה
בני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספונדילוליסטזיס L4L5
ד''ר יבגני שויחטמן20/09/2007שלום
לספונדילוליסטזיס בין חוליות L4 וL5 -גלישה או תזוזה של חוליות
במידה שספונדילוליסטזיס ישן ויציב -אין המשך גלישה של חוליות - אין מניעה לחזור לפעילות גופנית
במידה שתהליך גלישה עדיין קיים - במיפוי עצמות חיובי יש להימנע מפילות גופני מאומצת למספר חודשים
בדרך כלל לאחר התייצבות של מצב ניתן לחזור לפעילות רגילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה !
בן א20/09/2007שאלה קטנה נוספת
איך יודעים שמצב התייצב? או שהגלישה לא הסתימה?
עברו כ10 ימים וההרגשה שלי היא הרבה יותר טובה. ישנה עוד תחושת חשמל קלה ברגל שמאל אבל הכאבים הרציניים חלפו.
יש לי זימון לCT האם זה אחד הדברים שהרופא ילמד מהם?
הוא אמר שCT זה עלמנת לברר על איזה עצב מופעל לחץ
תודה שוב וחתימה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?