קרע ברצועה צולבת אחורית?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרע ברצועה צולבת אחורית?
    חן
    08/11/2009

שלום,
    אני בת 17 עם גמישות יתר במפרקים, ולפני חודש כמעין בדיחה לא מצחיקה מישהו חשב שלשבת על הברך שלי בזמן שאני מיישרת אותה (עם זווית בגלל הגמישות יתר) יהיה מצחיק.
    הוא ישב על הברך (70 קילו) למשך דקה ולא הרפה בזמן שנוצרה של כמעט 90 מעלות כלפי מעלה בברך, יחד עם קולות של קריעה קנאקים איומים וכאבים.

אני כבר חודש מתענה בכאבים ביישור קיפול הרגל וכשאני דורכת עליה כואב לי מהמשקל המופעל.
    אין נפיחות או כל דבר דומה.

אני מודעת שאני צריכה ללכת לרופא, הייתי רוצה לדעת פשוט איזה בדיקות הוא יעשה או ימליץ, מה מידת הנזק שנעשתה על ידי אותו בדרן וכמה זה עלול להיות חמור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרע ברצועה צולבת אחורית?

הוספת תגובה

• נזק בברך

ד''ר חגי אמיר
    09/11/2009

חן יקרה.
    אכן קיים סיכוי סביר שניגרם נזק לרצועות הברך שלך.
    את מידת הנזק נתן יהיה לבדוק רק בבדיקה ישירה של הברך, ובמידת הצורך על ידי בדיקות עזר כמו אולטרהסאונד, או MRI.
    אם יש נזק לרצועה הצולבת יתכן ויהיה מקום לשיחזור ניתוחי, אולם זאת ניתן לדעת רק לאחר בדיקה מדוקדקת.
    לכי לרופא.
    הצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו