כאבים ברגל בריצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים ברגל בריצה
    דוד
    10/11/2009

שלום רב.
    אני בן 30 בריא, גובה 1.75 משקל 70.
    התחלתי להתאמן באינטנסיביות ריצות של כ-10 ק"מ, 3 פעמים בשבוע.
    בשלב מסוים החל כאב בזמן ריצה בעליה או ירידה שמתחיל בגיד אכילס ומקרין לאחורי הברך.
    הפסקתי לרוץ לחלוטין למשך כ-3 שבועות.
    נועצתי באורטופד וחזרתי לרוץ תוך נטילת כדורי אטופן פעמיים ביום שנרשמו לי למשך שבועיים.
    ביצעתי צילומי רנטגן של ברך וקרסול שיצאו תקינים לחלוטין.
    בכל ריצה כואב קצת פחות, כך שניתן לומר שיש שיפור.
    את הריצה אתמול עברתי עם כאבים קלים מאד בברך בסוף הריצה שלא מנעו ממני לסיים את הריצה, כך שבזמן שסיימתי את הריצה הרגשתי שהבעיה ממש נפתרה.
    ואז עמדתי דקה או שתיים. וכשהתחלתי ללכת (לא לרוץ) דווקא אז פתאום פילח את רגלי כאב חד שהתחיל מגיד איכלס, עלה למעלה דרך השוק עד למאחורי הברך, ולברך עצמה.
    הכאב היה עז ולא יכלתי ללכת בלי לצלוע.
    להפתעתי, ביצוע תרגילי מתיחות לרגל העביר את הכאב לחלוטין - הרגשתי ממש כיצד תנועת המתיחה של הברך מקלה מאד על הכאב.
    לאחר כמה דקות, בבית, בישיבה, הכאבים חזרו בעוצמה פחותה בהרבה.
    אינני סובל מכאבים כלל כאשר אני לא רץ, בשום מצב - גם אם אני הולך, מקפץ ורוקד במשך שעות. הכאבים קשורים אך ורק לריצה.
    האם יש טעם לקנות מגן קרסול ולנסות להמשיך לרוץ?
    אני מבולבל מאד.
    מצד אחד אני מעוניין להמנע ממיפוי עצמות שלא לצורך, שזה להבנתי השלב הבא בבדיקות.
    מצד שני, אני לא מעוניין להמשיך לרוץ ולגרום לעצמי נזק חמור שעלול להסתיים בניתוח.

אשמח מאד לעצתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ברגל בריצה

הוספת תגובה

• כאבים

דוד
    10/11/2009

שכחתי לציין עוד דבר:
    לפני מספר שבועות, כאשר הכאב בזמן ריצה היה חמור יותר, אם נגעתי חזק, גם בזמן מנוחה, בגיד אכילס, הרגשתי כאב חזק, והאורטופד זיהה זאת כדלקת בגיד אכילס. (עכשיו כבר לא כואב לי בגיד אכילס כאשר אני נוגע בו). בנוסף הוא חשד בבעיה בברך, למרות שאני מניח שמדובר בבעיה אחת שגורמת לכאב בגיד אכילס, בשוק ובברך.
    האם תיאור הכאבים מהם אני סובל בריצה יכולים להתאים לדלקת או בעיה כלשהי בגיד אכילס או בעיה שנגרת כתוצאה מאותה דלקת?
    אני משתמש במדרסים שנעשו על פי מידת גבס ואף חזרתי למכון האורתופדי שהתאים לי אותם לבעיה בגיד אכילס (הוסיפו הגבהה בעקב) ואני משתמש בנעלי ריצה טובות.
    האם שימוש בנוסף במגן קרסול מיוחד לגיד אכילס יכול לעזור?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון

דודי
    14/11/2009

עברו 4 ימים מאז שהעליתי את השאלה,
    (לא רכשתי מגן קרסול ולא עשיתי פיזיותרפיה), במשך ימים אלה סבלתי מכאב
    קל בברך שלעתים החמיר בעליה. היום הכאב כבר התפוגג.
    היום רצתי ריצה נוספת של כ-10 ק"מ.
    הריצה הסתיימה במלואה ללא כאבים בכלל.
    מספר דקות לאחר הריצה החלו כאבים בצד שמאלי-אחורי של ברך רגל שמאל,
    שעברו מאליהם כעבור מספר דקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בארזור גיד האכילס

ד''ר זאב פלדברין
    16/11/2009

לשאלתך כן מגן לגיד האכילס יכול להועיל לכאבים מהסוג שאתה מתאר .
    בנוסף רצוי מאוד לעשות חימום טוב ומתיחות לפני הריצה על מנת שהמקום יהיה חם ומוכן למאמץ שבפעילות הגופנית .בנוסף ניתן לבצע בדיקת US וצילומים ואין צורך לבצע במידית מיפוי עצמות . רצוי להתאים את עומס הפעילות למיגבלות שיש לך ולא ללכת עם הראש בקיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דודי
    17/11/2009

אכן מדובר בהתמכרות קשה ויש נטייה שלא להפחית מעצמת האימון
    לאחר שהגעתי לרמה מסוימת, אך כפי שציינתי לקחתי מנוחה מלאה
    של מספר שבועות.
    לאור השיפור הניכר חזרתי להתאמן כרגיל,
    במידה והכאבים יחזרו אבקש הפניה ל US ומרשם למגן קרסול,
    ואף אשתדל להפחית באימון.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו