כאבים בידיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בידיים
    שושה
    10/11/2009

ילדתי לפני 3 חודשים, הינוקא ניזונה מהנקה מלאה.
    בערך מכחודש לאחר הלידה יש לי כאב מציק שמגביל מאד תנועת הידיים מאזור הכתפיים (בחלק קידמי של הזרוע ), וכן בלילה באופן קבוע "נרדמות" לי כפות הידיים ולעיתים עד חצי הזרוע.

מציינת שלפני כ-6 שנים, בינקותה של בכורתי, סבלתי בשתי הידיים מ- de Quervain syndrome , ולאחר ששני סשנים של זריקות סטרואידים מקומיות לא פתרו והוצע ניתוח שלא רציתי לעשות, פשוט חייתי עם זה עד שעבר לבד כעבור כשנתיים כשגדלה והפסקתי להניק ולחתל...

האם יש קשר בין המקרים? האם הידיים הרדומות קשורות לנושא? יש מה לעשות כדי להקל (כאמור אני מניקה..)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בידיים

הוספת תגובה

• לאחר לידה

ד''ר יונה יניב
    12/11/2009

במכתבך תארת 2 בעיות שונות - אחת - כאבים באיזור הכתפים-זרועות במהלך הנקה - יש להבדק ע"י אורתופד לברור מקור הכאב. הבעיה השניה קשורה ללחץ על עצב בשרש כף היד ומתרחשת לפעמים בהריון וסביב הלידה. לרוב חולף בטיפול עם סד מתאים אבל יש צורך בבדיקה ע"י אורתופד או כיר' של יד ובצוע בדיקה של העצבים הנקראת EMG. לפי הבדיקה אפשר יהיה לראות מה מיקום הלחץ על העצב - בשרש כף היד או במקום אחר וכמובן את מידת הלחץ שיא חשובה כדי לראות אם טיפול בסד יהיה מספק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו