מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שברי מאמץחן25/09/2007
שלום!
לפני כ8 חודשים סיימתי קורס מדריכות כושר קרביות בצה"ל.
כבר באמצע הקורס החלו לי כאבים בשוקה הקדמית בחלק הפנימי יותר של רגל שמאל.
הכאבים אובחנו בתחילה על ידי רופא כ-shin spilnt רק על ידי בדיקה גופנית.
לאחר מכן המשכתי לבצע ספורט והמשיכו לי הכאבים והחמירו וגם ברגל השניה התחילו אותם הכאבים.
לאחר סיום הקורס הלכתי לאורטופד והוא הפנה אותי למיפוי עצמות אך לאור הקרינה ותופעות הלוואי של הבדיקה ולאחר התייעצותי עם רופא העדפתי לוותר על הבדיקה ולבצע הפסקה
ממושכת בריצות ארוכות וקפיצות על מנת למנוע זעזוע ועומס לעצמות.
במשך 7 חודשים הייתי במנוחה וכיום חזרתי לרוץ והכאבים חוזרים.הכאבים מתרחשים בחלק האמצעי של השוקה ובפנימי ומתרחשים עם תחילת הריצה וביום שאחריי.
האם לדעתך מדובר בשברי מאמץ או דלקת או בכאב של שריר השוקה?
האם יש צורך במיפוי או ניתן לאבחן זאת אולי לפי בדיקת צפיפות עצם או משהו אחר ?
האם עליי להפסיק לרוץ לאור הכאבים ?
לתשובתך וייעוצך אודה
בברכת תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שברי מאמץ
ד''ר דן צין29/09/2007שלום שני,
כאב החוזר לאחר 7 חודשים של מנוחה (האם באמת לא עסקת כלל בספורט בתקופה זו?) אינו מתאים לשבר מאמץ. יתכן ומדובר בבעיה בשרירים. מיפוי עצמות יכול לשלוול שברי מאמץ. ניתן גם לבצע בדיקת MRI שתצביע יותר במדויק על מיקום הבעיה - בעצם, בשריר או בחיבור ביניהם. ישנה אפשרות נוספת שמדובר בתסמונת מדור כרונית. במצב זה יש עליה בלחץ בשריר הגורמת לכאב רק בזמן מאמץ. במצב זה, כל הבדיקות שיתבצעו בזמן מנוחה יהיו תקינות.
נסי לעסוק בספורט שאינו גורם לכאבים.
בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהmri
חן30/09/2007האם mri יכול להראות לי אם אכן מדובר בשבר מאמץ או shin spint או שרק במיפוי ניתן לראות זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRI
ד''ר דן צין02/10/2007כפי שכתבתי קודם, בדיקת MRIיכולה לעזור באבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?