סקוליאוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סקוליאוזיס
    מודאגת
    24/12/2009

שלום ד"ר.
    אני בת 16 עם עקמת. גילו לי אותה בגיל 11 ואז היא הייתה כ40 מעלות בעיקום העליון ו15 בתחתון.
    הרופא אמר לי שמתחילים לנתח החל מ40 מעלות ושבגלל שאני עדיין צעירה ועוד מעט מתחילה את שלב הצמיחה לגובה עלי ללבוש מחוך. הייתי אמורה ללבוש מחוך מסוג מילוואקי בגלל שהעקומה העליונה הייתה באיזור הצוואר, אבל בגלל ההתנגדות מצידי לבשתי מחוך בוסטון למשך 3 שנים.
    המחוך עשה את העבודה באופן יחסי, הוא השתלט מצויין על התחתונה אבל על העליונה פחות.
    הורדתי אותו לפני שנתיים כאשר העקומה העליונה הייתה 30 והתחתונה ממש לא מורגשת.

היום, כאמור שנתיים אחרי, אני סובלת מכאבי גב (בעיקר צוואר) חריפים-שבזכותם אפשר לומר, גילו לי את העקמת מלכתחילה.
    אחרי צילום רנטגן גיליתי שיש לי 40 מעלות בעקומה העליונה (שוב) ו20 בתחתונה (יותר ממה שהיה לי בהתחלה). חשוב לי לציין שהרופא שלי ציין מראש שלאחר הורדת המחוך הדברים עלולים להחמיר בגלל שהייתה לי נטייה שכזו מההתחלה+ גמישות יתר, והוא אכן הזהיר אותי שאני עלולה להיות מן האחוז הקטן שאולי יצטרך לעבור ניתוח גם אחרי טיפול במחוך.

האם זה נכון?, אני עורכת צילומים פעם בכמה חודשים ע"מ לעקוב אחרי ההידרדרות ובאמת רואים שהיא קיימת. יש סיכוי שאני אצטרך לעבור ניתוח, גם אם דרגת העקמת אינה כ"כ חמורה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סקוליאוזיס

הוספת תגובה

• עקמת

ד''ר חגי אמיר
    24/12/2009

שלום מודאגת צעירה.
    אין כל משמעות למה שאכתוב בתשובה זו.
    שכן עליך לעשות לפי הבנתך והבנת הורייך, לפי הנחיות הרופאים המטפלים בך.
    אם אינך מרוצה מהסבר רופא אחד, את תמיד יכולה לפנות לרופא גב ילדים נוסף שיחווה דעתו.
    יש לבחון את התמונה כולה לאורך זמן כדי לקבל החלטות , וזאת תוך בדיקה פיזיקלית ועיון בצילומי הרנטגן.
    לאחר שתקבלי החלטה דיבקי ברופא אחד והמשיכי איתו . לא כדאי לקפוץ בין רופא לרופא.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו