זיהום כרוני בעצם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זיהום כרוני בעצם
    דותן
    01/01/2010

במהלך פעילות מבצעית בשכם לפני שנתיים נפצעתי קשה ממטען צד.
    שבר מורכב בטיביה+ תסמונת מדור קשה+קיבוע פלטה .
    במשך שנה אני סובל (כנראה ) מזיהום כרוני בעצם שמתבטא בהוצאת פצע מוגלתי על הצד הדורסלי של השוק.
    אין חום , צילומי הרנטגן תיקנים וגם בדיקת המיפוי עצמות לא הראתה על סימני של מיוחדים של זיהום, אך בכול מקרה הייתי בהבחנה נוספת במרפאת טראומה אורתפדית בתל השומר שם נאמר לי שהזיהום נובע כנראה בגלל הפלטה- אבל כרגע אין שום מצב להוציא אותה, כי אם רגל כמו שלי זה רק יכול להחמיר, ובנוסף קונטרוקצית הפלטה נותנת תמיכה ויציבות סביב איזור הברך.
    כדי לסגור את הפצע הלכתי למרפאת פצעים בתל השומר שם טופלתי במשך חודש בחבישות שונות , הפצע להפתעתי נסגר לחלוטין אך חזר אחרי ימים ספורים מה שמאשש שמדובר אכן ממשהו שמגיע מאזור הפלטה.
    כרגע אני אובד עצות תקוע במלכוד מאידך אי אפשר לנתח אותי וטיפול שמרני לא עוזר לי, מצד שני קראתי המון על המחלה שלי ואני מבין שזה רק עניין של זמן עד שאני אחטוף שם זיהום אקוטי בכול העסק.
    האם יש מה לעשות? קראתי מאמרים שונים על טיפולים בתא לחץ אך הבנתי שאלה בעיקר משלמים את הטיפול הסדור והמקובע של ניתוח+אנטיביוטיקה.

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זיהום כרוני בעצם

הוספת תגובה

• זיהום כרוני

ד''ר זאב פלדברין
    04/01/2010

ישנה סבירות במידה ומדובר במוקד מזוהם שללא הרחקה של הגורם המזוהם הפצע לא יסגר לעולם ולכן יש מקום לחשוב על המרה של הקיבוע הפנימי בקיבוע חיצוני כגון איליאזרוב ואזי יש סיכוי לפצע להחלים ולעצם להתחזק נא לפנות לאחד המומחים בתחום זה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו