מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה בקרסול בזמן מאמץאבירן10/01/2010
שלום דר
אני בן 32 ,אדם בריא ועוסק בספורט חובבני ,כדורגל בעיקר.
לפני 3 חודשים סובבתי את הקרסול והיה לי כאבים חדים בכף הרגל בזמן מאמץ(באותו יום שזה קרה בקושי יכולתי ללכת..) ,כלומר ריצה ,סיבובים חדים עם הרגל וכיו"ב ,לאחר זמן מה הלכתי לאורטופד ולאחר בדיקת כף הרגל והקרסול ונאמר לי שאין לי שום דבר למרות שלא נשלחתי לצילום אבל בכל זאת הרופא רשם לי מגן קרסול\כף רגל של MALLO TRAIN ואמר לי לשחק כדורגל עם הגרב הזו .
בינתיים העדפתי לתת לרגל מנוחה של כחודש :
לאחר כחודש של חוסר פעילות עם הרגל הכאב עבר לחלוטין ואז חזרתי לשחק ,אומנם לא חוויתי כאבים חדים כפי שקרה לי בפעם הראשונה שהשביתו אותי,אבל עדיין באיזור הקרסול חזרו כאבים קטנים בזמן סיבובים עם הרגל ,ואני נוטה יותר לחוש צעדים וקפיצות ואף קצת חולשה ושבריריות בתנועות חדות באזורים העליונים של כף הרגל..ויש לי הרגשה שזה לא עבר ואולי יחמיר אם אמשיך לשחק למרות שהבנתי שאני יכול להמשיך.....הכאב הוא בייחוד באזור שמתחת ל 2הגו'לות באזור כף הרגל ולעיתים גם קצת מאחורי כף הרגל, ושם יש לי רגישות,ביום יום אני פחות מרגיש ,למעשה גם כשאני רץ רגיל אני כמעט ולא מרגיש ,אבל אני מרגיש בבעיה בזמן משחק .
1) היות והבעיה מופיעה רק בזמן משחק ,האם עליי להפסיק לשחק כדי לא להחמיר את המצב ? ומנגד לעסוק בריצה או במכשירי סקי בחדר כושר המוזיזים את כף הרגל בתנועות שאינם חדות ?
2) כדי להימנע שוב מחוסר פעילות של כחודש האם אני יכול בינתיים לעסוק בריצה או במכשירי רגליים בחדר כושר (כדוגמת מכשיר הסקי\סטפר) ?
3) האם יש תרגילים לחיזוק או תחבושות מיוחדות מלבד MALLO TRAIN ?
מה עליי לעשות ?
תודה מראש
אביחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרסול.
ד''ר יחזקאל טיטיון11/01/20101) היות והבעיה מופיעה רק בזמן משחק ,האם עליי להפסיק לשחק כדי לא להחמיר את המצב ? - בשלב זה עד שתדע מה הבעיה כן. הפסק.
ומנגד לעסוק בריצה או במכשירי סקי בחדר כושר המוזיזים את כף הרגל בתנועות שאינם חדות ? - כנ"ל. המנע עד סיום הבירור.
2) כדי להימנע שוב מחוסר פעילות של כחודש האם אני יכול בינתיים לעסוק בריצה או במכשירי רגליים בחדר כושר (כדוגמת מכשיר הסקי\סטפר) ? - לא עד סיום בירור.
3) האם יש תרגילים לחיזוק או תחבושות מיוחדות מלבד MALLO TRAIN ? - בהחלט יש אך לא ניתן להסביר בפורום. יש לפנות בעניין זה לפיזיוטרפיה.
מה עליי לעשות ? - לפנות לאורתופד העוסק בבעיות קרסול וכף רגל באזור מגוריך, לבדיקה ויעוץ.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)



.jpg)
