שבר בשורש כף היד ו-C.T.S

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבר בשורש כף היד ו-C.T.S
    אלון
    10/01/2010

שלום,

אני באמצע שנות העשרים ולפני שבע שנים סבלתי משבר ברדיוס דיסטלי עם אנגולציה דורסלית של כף יד שמאל בעקבות נפילה שנבלמה על יד שמאל. הצילומים שנערכו אז מראים שהשבר התחבר בצורה מלאה בעמדה טובה. מאז סובל מכאבים באים הולכים, תחושת נימול מדי פעם, הקרנה של כאב לכיוון הכתף, קצת חולשה בכף היד, כאב וחוסר תחושה אחרי נשיאת דברים כבדים וכו'. נאמר לי בעבר שזה אופייני לשבר כמו שהיה ושלוקח כמה נשים עד שכל האיזור מחלים לחלוטין והכאבים יעברו. כל התופעות האלו החריפו בתקופה האחרונה ולכן פניתי לבירור רפואי.

פניתי לרופא והוא חשד שמדובר בדלקת בגיד. אולטרסאונד לא מצא כלום למעט עיבוי של גיד FCR ברמת המפרק הרדיוקרפלי ושינוי היפואקואי במרקם. הרופא הפנה אותי ל-MRI ובתוצאות של הבדיקה נמצא פרגמנט גרמי במעבר בין הרדיוס ללונטה ונמצאו שני גנגליונים בשני חלקים של שורש כף היד באספקט הפלמרי ומהצדדים של התעלה הקרפלית.

לדברי הרופא התלונות מתאימות ל-CTS והפנה -EMG. אמר שהפרגמנט הגרמי לא קשור לתלונות אבל בלחיצה על האיזור אכן כאב מאוד. אמר שכנראה יהיה צריך לעשות ניתוח. אמר שבעקרון יש שלוש אופציות ניתוחיות - אפשר לנסות לנקז את הציסטות ולחכות, לנתח ולשחרר את הלחץ בתעלה או לנתח ולשחרר את הלחץ בתעלה וגם להוציא את הגנגליונים.

יש לי כמה שאלות:

הרופא אמר שאין אופצייה זעיר-פולשנית. האם אכן אין כזו ? במידה ויש, האם יש לה גם חסרונות ? האם יש טעם לשחרור הלחץ בתעלה והשארת הגנגליונים ?
    שאלתי את הרופא אם הממצאים קשורים לשבר שהיה והוא אמר שלא בטוח שיש קשר וגם אם כן אז יהיה קשה להוכיח. אבל דווקא כשקראתי באינטרנט אז ראיתי ששבר כמו שהיה לי (COLLES) ידוע בתור גורם שכיח לתסמונת. גם לגבי הגנגליונים קראתי שהם נוטים להופיע במפרק לאחר חבלה.האם אכן אין קשר או קשר שיהיה קשה להוכיח ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבר בשורש כף היד ו-C.T.S

הוספת תגובה

• שבר

ד''ר יונה יניב
    11/01/2010

לחץ על העצב בתעלה הקרפלית יכול להגרם משבר רדיוס דיסטלי אבל הסימפטומים מופיעים במהלך השבועות הראשונים. אם הופיעו לאחר ההחלמה (מס' חדשים) אזי ייתכן והם אינם קשורים.
    יש אופציה זעיר- פולשנית - בארתרוסקופיה אבל היא מבוצעת באופן פרטי בלבד - לא ב"סל"
    אם פותחים את התעלה אין צורך בניקוז הגנגליונים. (לציין שניקוז הגנגליונים מלווה בכמעט 100% של חזרה). ניקוז הגנגליונים לבד לא יוריד את הסימפטומים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו