מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבר בשורש כף היד ו-C.T.Sאלון10/01/2010
שלום,
אני באמצע שנות העשרים ולפני שבע שנים סבלתי משבר ברדיוס דיסטלי עם אנגולציה דורסלית של כף יד שמאל בעקבות נפילה שנבלמה על יד שמאל. הצילומים שנערכו אז מראים שהשבר התחבר בצורה מלאה בעמדה טובה. מאז סובל מכאבים באים הולכים, תחושת נימול מדי פעם, הקרנה של כאב לכיוון הכתף, קצת חולשה בכף היד, כאב וחוסר תחושה אחרי נשיאת דברים כבדים וכו'. נאמר לי בעבר שזה אופייני לשבר כמו שהיה ושלוקח כמה נשים עד שכל האיזור מחלים לחלוטין והכאבים יעברו. כל התופעות האלו החריפו בתקופה האחרונה ולכן פניתי לבירור רפואי.
פניתי לרופא והוא חשד שמדובר בדלקת בגיד. אולטרסאונד לא מצא כלום למעט עיבוי של גיד FCR ברמת המפרק הרדיוקרפלי ושינוי היפואקואי במרקם. הרופא הפנה אותי ל-MRI ובתוצאות של הבדיקה נמצא פרגמנט גרמי במעבר בין הרדיוס ללונטה ונמצאו שני גנגליונים בשני חלקים של שורש כף היד באספקט הפלמרי ומהצדדים של התעלה הקרפלית.
לדברי הרופא התלונות מתאימות ל-CTS והפנה -EMG. אמר שהפרגמנט הגרמי לא קשור לתלונות אבל בלחיצה על האיזור אכן כאב מאוד. אמר שכנראה יהיה צריך לעשות ניתוח. אמר שבעקרון יש שלוש אופציות ניתוחיות - אפשר לנסות לנקז את הציסטות ולחכות, לנתח ולשחרר את הלחץ בתעלה או לנתח ולשחרר את הלחץ בתעלה וגם להוציא את הגנגליונים.
יש לי כמה שאלות:
הרופא אמר שאין אופצייה זעיר-פולשנית. האם אכן אין כזו ? במידה ויש, האם יש לה גם חסרונות ? האם יש טעם לשחרור הלחץ בתעלה והשארת הגנגליונים ?
שאלתי את הרופא אם הממצאים קשורים לשבר שהיה והוא אמר שלא בטוח שיש קשר וגם אם כן אז יהיה קשה להוכיח. אבל דווקא כשקראתי באינטרנט אז ראיתי ששבר כמו שהיה לי (COLLES) ידוע בתור גורם שכיח לתסמונת. גם לגבי הגנגליונים קראתי שהם נוטים להופיע במפרק לאחר חבלה.האם אכן אין קשר או קשר שיהיה קשה להוכיח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר
ד''ר יונה יניב11/01/2010לחץ על העצב בתעלה הקרפלית יכול להגרם משבר רדיוס דיסטלי אבל הסימפטומים מופיעים במהלך השבועות הראשונים. אם הופיעו לאחר ההחלמה (מס' חדשים) אזי ייתכן והם אינם קשורים.
יש אופציה זעיר- פולשנית - בארתרוסקופיה אבל היא מבוצעת באופן פרטי בלבד - לא ב"סל"
אם פותחים את התעלה אין צורך בניקוז הגנגליונים. (לציין שניקוז הגנגליונים מלווה בכמעט 100% של חזרה). ניקוז הגנגליונים לבד לא יוריד את הסימפטומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?