עקמת+ חגורת גב.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עקמת+ חגורת גב.
    מאור
    05/10/2007

שלום.
    אני בן 16 וקצת..גילו לי עקמת בגיל 10 קלה. בגיל14-15 היא התחילה להיות יותר חמורה ונילוותה בכאבים עזים ביותר בעיקר בשכיבה. העקמת הגיעה לכ-30 אחוזים. הרופא המצליץ מאוד לעשות חגורה אחרת יהיה צורך אולי בניתוח אם המצב ימשיך להחמיר. עשיתי חגורה- היה קשה להתרגל...לא חגורה רגילה- פלסטיק קשיח שאיתו צריך להיות 24 שעות. יש שיפור במצבי לאחר החגורה אך עדיין להיות איתה עד הפסקת הגדילה שיכול להגיע גם לגיל19,20.
    התלוננתי על הכאבים העזים עשו לי סריקות וצילומים כגון: MRI,סיטי, ועוד...
    גילו לי בMRI "כדור" קטן כנראה עם מים שנוגע לי העצב ומזה הכאבים.- וגם כן לא בטוח כי זה מילמטרים אבל אני חושב שכן יש לי כאבים עזים. עם חגורה אין כאבים כמעט כלל.
    ברצוני לדעת מתי אני יוריד את החגורה? מתי אני יידע שצריך להוריד? והאם זה ישפיע לי על הפרופיל הצבאי?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עקמת+ חגורת גב.

הוספת תגובה

• גם מיפוי עצמות עשיתי...

מאור
    05/10/2007

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקמת + חגורת גב

ד''ר דן צין
    05/10/2007

שלום מאור,
    אני מסכים עם הרופא המטפל בך כי לטיפול בעקמת של 30 מעלות מומלץ מאד להשתמש במחוך. אכן השימוש במחוך אינו נוח ולעתים כרוך בכאב. בדר"כ הגוף מתרגל לחגורה והכאב נפסק.
    הטיפול נמשך כמעט עד הפסקת הגדילה, וניתן להעריך זאת לפי צילום רנטגן של האגן, או פשוט לפי מדידת גובה כל 3 חודשים.
    עקמת משמעותית כמו שלך בחלט משפיעה על הפרופיל הרפואי, אך גם כך תוכל להיות לוחם.
    בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו