מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקת MRI ארטרוגרפיה של הכתףאיתי20/01/2010
ד"ר שלום רב,
לאחר כאבים בכתף שנבעו מפעילות אינטנסיבית, הופניתי לבדיקת MRI ארטרוגרפיה ולהלן התוצאות:
מודגמים שינויים ניווניים במפרק ה- A/C
מודגם נוזל בבורסה הסוב-אקרומיאלית.
מודגם קרע חלק של המשטח הסינוביאלי של גיד הסופרה ספינטוס קרוב אל אזור אחיזתו אל הגבשושית הגדולה בקוטר 7 מ"מ בציר הסגיטלי(חתכים סגיטלים 6-7 סדרה 6) ובקוטר 1 ס"מ במישור הצדדי פנימי ( חתכים קורונלים 9-11 סדרה 4).
שאר הגידים המסובבים מודגמים תקינים.
גיד הביצפס מודגם שמור.
הלברום מודגם תקין.
ללא עדות לנזק SLAP.
הקפסולה הודגמה שמורה.
מודגמים אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים או בצקות.
ראוי לציין שהכאבים התחילו לפני כ-4 חודשים ואז נשלחתי לבדיקת אולטראסאונד אשר הודגם בה קרע חלקי של 0.3 מ"מ בסופרה ספינטוס ולפי ה MRI זה החמיר עם הזמן וגם הכאבים החמירו והפיזיוטרפיה לא עזרה.
חשוב לי להדגיש שאני מרותק לכיסא גלגלים ולכן אני פעיל מאוד בידיים מאשר בן אדם ממוצע וזאת הסיבה שהקרעים רק מחריפים והמצב בכתף הולך ומחמיר כי אין לכתף מנוחה וגם לא יכולה להיות לה מנוחה עקב התלות שלי בידיים להמשל עצמאותי.
בעקבות מצבי המליצו לי לעבור ניתוח כי אחרת זה רק ילך ויחמיר.
אשמח להמלצתך לאחר שהבהרתי את התמונה המלאה הן של הבדיקה והן של מצבי הכללי.
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע בגיד המסובב
ד''ר חגי אמיר20/01/2010שלום איתי.
אכן עקב שימוש בעיקר בידיך וכתפיך לצורך ניידות, מפרקי הכתפיים עוברים בלאי מוקדם יותר מאדם רגיל. הבלאי בא לידי ביטוי בשינויים הניווניים במפרק אקרומיו-קלביקולרי (AC) שהוא המפרק העליון מעל הכתף המחבר את עצם הבריח לעצם השיכמה. אם קיימת בליטה גרמית לכיוון מטה במפרק זה יתכן וזה הגורם נזק המחמיר בגיד השרוול המסובב.
באופן כללי יש לחזק את שאר השרוול ללא להגיע לנקודות המכאיבות.
לא מספיקה רק הפעילות שאתה עשה להניע את הכסא. יש לחזק את כל השרוול בצורה שיטטית. ואז ירד קצת העומס והנזק מהשינויים הניווניים החותכים את השרוול מלמעלה.
מאידך אתה זקוק לידיך עכשו ומהר. ולכן יתכן מאד שניתוח ארתרוסקופי קטן של שיוף המפרק ה- AC יכול לפתור את הבעיה.
גש למנתח כתפיים שיבדוק וימליץ.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרתי מהבדיקה אצל הרופא אשמח לייעוץ
איתי24/01/2010שלום רב,
לארח המלצתך הלכתי למנתח כתף והוא המליץ לי להזריק "כרבולת התרנגולת" וגם לעשות טיפולים בגלי הלם למשך 3 חודשים.
אשמח להמלצתך?
האם מצבי הכללי כן מצריך ניתוח בגלל הניידות שליי בכיסא גלגלים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?