התחלפות הברך\הפיקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התחלפות הברך\הפיקה
    יעל
    22/01/2010

שלום אני בת 17 והתברר לא מזמן כי יש לי גמישות יתר בחלק מחקלי בגוף ובברך בפרט הפיקות שלי לא ממש תקינות ועולות למעלה ברגל שמאל שלי ונשמעים קליקים איומים כאשר אני עולה במדרגות (הורידו לי פרופיל בצבא ל72 עקב זה ) הרופא המליץ על מדרסים ופיזוטרפיה וספורט אך אני המשכתי בשלי. לפני כשנה עשיתי תנועה חדה עם הברך ונדמה כי כמה מעצמותי בברך שמאל התחלפו וחזרו במהרה מה שהוביל לכאבי תופת אך לא להרבה זמן רק לכמה דקות. דבר זה קרה לי עוד פעם וגם כאב מאוד רק לכמה דקות. אתמול שוב עשיתי תנועה חדה ושוב העצמות "התחלפו" אך הפעם הכאב לא עבר ואני מתקשה מאוד בלזוז ובלכופף את הברך פחות מ90 מעלות ובישורה. כמו כן אני צולעת ולא הצלחתי לישון בכאבים ומשררירם שנתפסו לי בלילה ברגל שמאל חשוב לי להדגיש שבכל הפעמים זה קרה רק בברך שמאל למרות שגם הברך השניה "סובלת" מגמישות יתר ומפיקות שעולות. שאלתי היא האם התחלפות הפיקות \העצמות זה דבר רגיל ?והאם זה יעבור לי ?עוד כמה זמן ?או שזה יכול להיות בצקת בכלל? ומה עליי לעשות לחבוש בתחבושת אלסטית? אני מדברת על משהו זמני עד שאוכל ללכת לרופא אשמח אם תענו לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התחלפות הברך\הפיקה

הוספת תגובה

• כאבים בברך

ד''ר זאב פלדברין
    29/01/2010

אין מצב של התחלפות העצמות לפי תיאורך יתכן ומודבר בתת פריקה של הפיקה . כן מגן וקרח יעזרו ויש צורך בבדיקה של הברך והחלטה על המשך טיפול .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו