פריצת דיסק צווארית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריצת דיסק צווארית
    טלי עמר
    08/02/2010

שלום, אני בת 26 , פעילה מאוד מבחינה גופנית.
    לפני כחודש וחצי התחלתי להרגיש כאבים עזים בכתף שמאל עם הקרנה ליד. בממצאיו של צילום הCT נמצא כך:
    בחוליות C5-C6- קיימת היצרות דיסקאלית עם שינויים ארטרוטיים אונקוורטברליים קלים, רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. קיים בלט אחורי מרכזי שטוח של הדיסק. על רקע זה מודגם בקע אחורי צדדי שמאלי בעומק 3.5 מ"מ עם לחץ על השק התקאלי ועל השורש השמאלי ואובליטרציה של השומן האפידורלי.

בחוליות C6-C7- מבנה גרמי תקין. רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. קיים בקע דיסק אחורי מרכזי וומעט ימני בגודל 3.7 מ"מ עם לחץ על השק התקאלי ואובליטרציה של השומן האפידורלי.
    אני עדיין אצל אורטופד ויש עוד די הרבה זמן עד הפגישה הבאה שלי אצלו. הייתי רוצה לדעת בינתיים מה אומרים הממצאים הנ"ל ומה דעתכם בנידון מעבר לכך.
    תודה
    טלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק צווארית

הוספת תגובה

• דחוף דחוף

טלי עמר
    14/02/2010

שלום, אני בת 26 , פעילה מאוד מבחינה גופנית.
    לפני כחודש וחצי התחלתי להרגיש כאבים עזים בכתף שמאל עם הקרנה ליד. בממצאיו של צילום הCT נמצא כך:
    בחוליות C5-C6- קיימת היצרות דיסקאלית עם שינויים ארטרוטיים אונקוורטברליים קלים, רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. קיים בלט אחורי מרכזי שטוח של הדיסק. על רקע זה מודגם בקע אחורי צדדי שמאלי בעומק 3.5 מ"מ עם לחץ על השק התקאלי ועל השורש השמאלי ואובליטרציה של השומן האפידורלי.

בחוליות C6-C7- מבנה גרמי תקין. רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. קיים בקע דיסק אחורי מרכזי וומעט ימני בגודל 3.7 מ"מ עם לחץ על השק התקאלי ואובליטרציה של השומן האפידורלי.
    אני עדיין אצל אורטופד ויש עוד די הרבה זמן עד הפגישה הבאה שלי אצלו. הייתי רוצה לדעת בינתיים
    איזה סוג טיפול להתחיל אני מאוד רוצה להתחיל כבר את תהליך השיקום ואין לי את הידע לדעת מה יטיב את מצבי- האם פיזוטרפיה ,דיקור, יוגה, הליכות...
    תודה
    טלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלט דיסק צוארי

ד''ר חגי אמיר
    17/02/2010

שלום טלי
    לדעתי כל עוד הבעיה היא כאב ולא מופיעה פגיעה עצבית עם ירידה בתפקוד השרירים או פגיעה נוירולוגית אחרת, יש מקום לטיפול שמרני בכאב.
    הטיפול יכול להיות על ידי טיפול תרופתי ופיזיקלי, כולל שיאצו ואמצעים נוספים הקימים במכוני פיזיוטרפיה או מרפאות ומכוני כאב.
    לא הייתי פונה בשלב זה לטיפולים פולשניים אלא נשאר בטיפולים השמרניים יותר.
    יש לקחת בחשבון שכאב יכול להמשך זמן רב עד שיוקל. יש לטפל אגרסיבית בכאב בתרופות חזקות שיסייעו לך לעמוד בכאב עד שיחלוף.
    אם את זקוקה לאישור נוסף לבדיקה פיזיקלית וברור אלו אמצעים נוספים יכולים לעזור את מוזמנת.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו