מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריצת דיסק צוואריתטלי עמר08/02/2010
שלום, אני בת 26 , פעילה מאוד מבחינה גופנית.
לפני כחודש וחצי התחלתי להרגיש כאבים עזים בכתף שמאל עם הקרנה ליד. בממצאיו של צילום הCT נמצא כך:
בחוליות C5-C6- קיימת היצרות דיסקאלית עם שינויים ארטרוטיים אונקוורטברליים קלים, רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. קיים בלט אחורי מרכזי שטוח של הדיסק. על רקע זה מודגם בקע אחורי צדדי שמאלי בעומק 3.5 מ"מ עם לחץ על השק התקאלי ועל השורש השמאלי ואובליטרציה של השומן האפידורלי.
בחוליות C6-C7- מבנה גרמי תקין. רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. קיים בקע דיסק אחורי מרכזי וומעט ימני בגודל 3.7 מ"מ עם לחץ על השק התקאלי ואובליטרציה של השומן האפידורלי.
אני עדיין אצל אורטופד ויש עוד די הרבה זמן עד הפגישה הבאה שלי אצלו. הייתי רוצה לדעת בינתיים מה אומרים הממצאים הנ"ל ומה דעתכם בנידון מעבר לכך.
תודה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף דחוף
טלי עמר14/02/2010שלום, אני בת 26 , פעילה מאוד מבחינה גופנית.
לפני כחודש וחצי התחלתי להרגיש כאבים עזים בכתף שמאל עם הקרנה ליד. בממצאיו של צילום הCT נמצא כך:
בחוליות C5-C6- קיימת היצרות דיסקאלית עם שינויים ארטרוטיים אונקוורטברליים קלים, רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. קיים בלט אחורי מרכזי שטוח של הדיסק. על רקע זה מודגם בקע אחורי צדדי שמאלי בעומק 3.5 מ"מ עם לחץ על השק התקאלי ועל השורש השמאלי ואובליטרציה של השומן האפידורלי.
בחוליות C6-C7- מבנה גרמי תקין. רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. קיים בקע דיסק אחורי מרכזי וומעט ימני בגודל 3.7 מ"מ עם לחץ על השק התקאלי ואובליטרציה של השומן האפידורלי.
אני עדיין אצל אורטופד ויש עוד די הרבה זמן עד הפגישה הבאה שלי אצלו. הייתי רוצה לדעת בינתיים
איזה סוג טיפול להתחיל אני מאוד רוצה להתחיל כבר את תהליך השיקום ואין לי את הידע לדעת מה יטיב את מצבי- האם פיזוטרפיה ,דיקור, יוגה, הליכות...
תודה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלט דיסק צוארי
ד''ר חגי אמיר17/02/2010שלום טלי
לדעתי כל עוד הבעיה היא כאב ולא מופיעה פגיעה עצבית עם ירידה בתפקוד השרירים או פגיעה נוירולוגית אחרת, יש מקום לטיפול שמרני בכאב.
הטיפול יכול להיות על ידי טיפול תרופתי ופיזיקלי, כולל שיאצו ואמצעים נוספים הקימים במכוני פיזיוטרפיה או מרפאות ומכוני כאב.
לא הייתי פונה בשלב זה לטיפולים פולשניים אלא נשאר בטיפולים השמרניים יותר.
יש לקחת בחשבון שכאב יכול להמשך זמן רב עד שיוקל. יש לטפל אגרסיבית בכאב בתרופות חזקות שיסייעו לך לעמוד בכאב עד שיחלוף.
אם את זקוקה לאישור נוסף לבדיקה פיזיקלית וברור אלו אמצעים נוספים יכולים לעזור את מוזמנת.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?