מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלמה ארוכה מדי ACLשלומי11/02/2010
שלום,
אני בן 44, לאחר 10 שבועת מניתוח של ACL. טווח תנועה של הברך כמעט מושלם, כיפוף 110 מעלות, ביישור כמעט מלא עם כאבים ביישור המלא.
הבעיה - עדיין הברך נפוחה, באזור של האורטוסקופיה יש לי כאבים ונפיחות, כאשר אני עןלה או יורד מדרגות יש לי "המון" קליקים באזור הימני של הברך ( באזור הכניסה של האורטוסקופיה ), כאשר אני הולך ועושה תנועה חדה יש לי דקירה וכמעט נופל.עד לפני שבועיים עוד הלכתי עם קב אחד.
בבדיקה אצל המנתח ( כרכבי מרמב"ם ) אמר שהוא לא רואה סיבה לכאבים ולנפיחות ונתן לי לשתות ארקוקסיה למשך 10 ימים.
אתמול לאחר שעליתי מדרגות הרגשתי כאב חד ולא יכלתי לדרוך ולכופף את הברך,
נסעתי מיד לרופא מנתח ( ד"ר כרכבי ) ולטענתו יש לי דלקת במפרק. קבלתי זריקה שבינתיים הקלה על הכאב אך עדיין איני יכול לכופף את הברך.
מה עלי לעשות? האם ייתכןכי עקב מאמץ מוגבר ( הליכה ממושכת בעבודה, חדר כושר) גרמתי לדלקות בברך?
האם יש מכון או אורטופד מומחה שאוכל להגיע אליו? אני מחיפה.
אנא עזרתכם.
תודה רבה ,
שלומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה לאחר ACL
ד''ר חגי אמיר14/02/2010שלום שלומי.
באמת נשמע שבניתוח התוצאה הינה תת אופטימלית. יכול להיות שזה עקב חזרה מהירה יותר מדי לפעילות מאומצת. ויתכן שזוהי התוצאה של הניתוח.
כעת אתה צריך להגיע לרופא אורטופד ספורט או שיקום אורטופדי שימשיך את השיקום שלך ויראה אם באמת הבעיה צריכה התערבות נוספת או לא.
10 שבועות זה מוקדם מאד לאחר ניתוח גדול של שיחזור רצועה צולבת . אני במקומך הייתי מתקדם בהדרגה ולא רץ מהר מדי שוב לסכין.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר חגי אמיר
שלומי14/02/2010שלום ד"ר,
תודה על התשובה היחסית מרגיעה, רציתי לשאול אם יכולה להיות דלקת בברך עקב עודף פעילות ומאמץ שגרמו לשריר להתפתחות דלקתית? איך נוצרת דלקת בברך ( לפי הבדיקות ברמב"ם אין לי זיהום בברך) והאם דלקת שכזו מלווה בדקירות כמו של סכין בתוך הברך?
תודה מראש ,שלומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בברך
ד''ר חגי אמיר17/02/2010דלקת היא תגובת הגוף לנזק ברקמות.
בכל עת שניגרם נזק לריקמה בגוף הגוף מגייס את כל האמצעים העומדים לרשותו כדי לתקן את הנזק. אמצעים אלה הם גם תאים המגיעים למקום ומבצעים פעילות ישירה לתיקון הנזק, וגם אמצעים עקיפים לשמירה שהנזק לא יוחמר. כמו כן הגוף מאפשר לפועלים לפעול בתנאים האופטימליים עם מינימום הפרעות חיצוניות.
אם ניקח דוגמה מפיגוע חבלני באזור מסויים.
דבר ראשון שמערכת הביטחון תעשה הוא סגירת המקום תיחומו, הקמת מחסומים בכבישים סמוכים ועצירת כל התנועה המגיעה למקום. בו זמנית הכנסת כוחות שיטור מבצעיים למקום כדי להתחיל את הטיפול בבעיה, וזימון כוחות מקצועיים בלוחמה בטרור שיסיימו את המלאכה כמו שצריך. לאחר שהבעיה טופלה יש מקום להתחיל להוריד את הסגרים הסביבתיים ואז מתחיל הטיפול בניפגעים ושיקום המבנים שיכול להמשיך זמן רב.
בדיוק באותו אופן עובד הגוף בעת טיפול בנזק בריקמה.
הדלקת היא התגובה הראשונית לריפוי, הבאת הגורמים המטפלים הראשוניים למקום עצירת הפעילות סביב המקום על ידי כאב נפיחות חוסר פעילות. ולאחר הטיפול הראשוני שלוקח כשלשה ימים הדלקת מתפזרת ומאפשרת חזרה לשיגרה תוך המשך טיפול שקט על ידי הגורמים המיקצועיים בניפגעים ושיקומם.
כל פעם שניגרם נזק חדש התהליך הדלקתי קורה שוב. אם לא נותנים לדלקת לשכוח, או אז הדלקת הופכת להיות כרונית. ויש לטפל בה ספציפית.
מקוה שזה עזר מעט בהבנת התהליך הדלקתי.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?