כאבי מאמץ בעצמות הרגל - לקרר/לחמם?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי מאמץ בעצמות הרגל - לקרר/לחמם?
    שואל
    20/02/2010

שלום רב,

אני בן 20. לאחרונה התחלתי לבצע הליכה מהירה/ריצה בתדירות יום-יומית.

לעיתים קרובות, אני חש לאחר האימון בכאבים שמקורם בעצם השוקה (כאבים קלים מאד ומפושטים). אני יודע בוודאות שלא מדובר בשברי מאמץ, אך חושש מהתפתחות עתידית של שברים כאלה עקב עומס האימונים.

שאלתי היא, כיצד נכון לסייע להתאוששות העצמות ולמנוע שברי הליכה - האם ע"י חימום או קירור של המקום?

קראתי המלצות סותרות בנושא, ולכן אשמח לקבל את תשובתכם המקצועית.

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מאמץ

ד''ר יחזקאל טיטיון
    21/02/2010

לא קירור ולא חימום.
    יש לבצע אימונים לפי סרגל מאמצים מתוכנן ומקצועי, בהדרגה.

בברכה - דר' טיטיון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובתך חצופה ומעידה על זלזול

שואל
    21/02/2010

שאלתי שאלה פשוטה ואני מצפה לקבל תשובה פשוטה.

אכן, אימון גופני צריך להתבצע באופן מדוד ומבוקר, אך אין מבטל את הצורך להשיב על שאלתי המקורית!

ניתן ורצוי לסייע לרקמות העצם והשריר להתאושש לאחר אימון ע"י קירור או חימום של האיזור הרלוונטי - זוהי עובדה ידועה ומוכרת; הודעתי התייחסה רק לשאלת ה*דרך הנכונה* לסייע להתאוששות הרקמות (האם לעשות זאת בדרך של חימום או קירור).

נמאס כבר לשאול שאלות פשוטות בפורומים רפואיים ולקבל תשובה קצרה, מזלזלת ולא-עניינית.

אם אינך רוצה לקחת חלק בניהול הפורום - אינך חייב לעשות זאת! אך אם אתה רוצה בכך,
    עליך לספק לשואלים תשובות ראויות וענייניות לשאלותיהם!

כשאתה משיב לשואלים בסגנון בו השבת לי, אתה אינך ממלא את תפקידך כראוי ומשאיר את השואל ללא כל תשובה מספקת לשאלתו. אתה פשוט גורם לבזבוז זמנם של השואלים בכתיבת הודעה בפורום, שהרי זו ממילא לא תקבל מענה הולם, וכעת השואלים יאלצו לבזבז זמן נוסף על הפניית השאלה לפורומים אחרים.

אני מתנצל על הטון התקיף, אך הזלזול של מנהלי פורומים בשאלות גולשים באמת עבר כל גבול.

אנא קח זאת לתשומת ליבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על הערה

ד''ר יחזקאל טיטיון
    22/02/2010

תודה על ההערה.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו