מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי בעקבמאיר27/02/2010
שלום רב !
אני חייל אני בן 21 ובריא בדרך כלל
לפני כ 10 ימים נפלתי וקבלתי מכה בעקבים ומאז אני לא מצליח לעמוד ולסיים את העקבים על הריצפה כל פעם שאני מנסה לסים את העקבים על הריצפה בזמן העמידה יש לי כאבים חזקים מאוד הכאב הוא יותר בצד ימין עשו לי רטגן בתאריך 22.2 וראו שיש לי תחילת הופעת דורבן
שאלתי כמה רופאים צבאיים מזה דורבן חלק אמרו לי דלקת חלק אמרו לי שזה עצם שיוצאת החוצה
אין לי מושג מזה ממש אני ישמח לקבל תשובה ואם הכאבים יכולים להיות עדין מהנפילה ?
ומה זה דורבן בעצם ? הוא יכול לגרום לכאבים בעקב ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפצה
מאיר07/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בעקב
ד''ר חגי אמיר07/03/2010מאיר שלום,
לפי מה שאתה מתאר סביר שעדיין כואב לך בגלל הנפילה והחבלה בעקב.
קח אופטלגין או אקמול , חכה בסבלנות , זה יעבור.
לגבי הדורבן, אין לכך כל משמעות. אל תשים לב לזה, זה ממצא נורמלי שיש להרבה מאד אנשים ובדרך כלל איננו גורם לכל כאב. הכאב מקורו בחבלה שקיבלת.
החלמה מהירה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלכתי היום לרופא וזה מה שהוא רשם
מאיר09/03/2010מצב אחרי נפילה מגובה כיסא ב 15.2.10 מאז חש כאבים בכפות רגליים, בחלק אחורי של עקבים ובאספקט פלנטרי של עקבים,
בדיקה
הליכה עם צליעה יותר על כף רגל ימין ללא הגבלה בתנועות בקרסוליים,חש כאבים באיזור גיד אכילס בשני הרגליים ורגישות באספקט פלנטרי של עקבים
בדיקת NV תקינה
הכאבים גם בגיד אכילס ממה זה יכול לגרם הרי לא נפלתי מגובה גבוה אני יכול לקפוץ קפיצה ממטר וחצי ופחות יקרה לי
יש לציין שבנפילה עצמה קבלתי מכה חזקה בעקבים ומרוב העוצמה של הנפילה גם נפלתי על הגב ומאז ברגע שאני עומד עם העקבים למרות הכאבים אני מרגיש חוסר של יציבות
ולכן זה די מוזר לי כי הנפילה היתה נפילה נמוכה ואני נער צעיר יחסית
הגיד אכילס עצמו יכול להיקרע ממכה חזקה ?
או ממה הוא יכול להפגע כי גם הוא כואב
ומזה אספקט פלנטרי של עקבים ?
עוד דבר שעניין אותי משום מה הוא שלח אותי למיפוי עצמות מה הוא יכול לראות מהתוצאה של זה ?
מצטער על כל השאלות ותודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בכפות הרגלים
ד''ר חגי אמיר11/03/2010מאיר שלום,
מיפוי עצמות יכול מעט לכוון למקור הבעיה העיקרית.
עדיין המלצותי בעינן עומדות.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מאיר18/03/2010תודה על התשובות :)
היום הלכתי לפיזיותרפיסט
הוא רשם ככה חחיל כחודש ימימן סובל מכאבי עקב ימין חזקים לא מצליח לדרוך על הרגל מתהלך על קצתו האצבעות בבדיקה רגשות גבוה בעקב ימין לאחרי נפילה מגובה ממליץ לשלול אפשרות של שבר +CT
השאלה עם הכאבים בעקבים אחרי יותר מחודש בערך יכולים עדין להגרם מנפילה ולהיות בלי שיפור בכלל
שדברתי איתו הוא אמר לא שהוא חושב שיש לי או שבר או דלקת קשה
אני לא מצליח להניח את העקבים על הריצפה מרוב כאבים וכבר חודש שהכאבים ללא שיפור בכלל
זה די מטריד אותי בגלל שמכה עוברת אחרי זמן מסויים וכבר אחרי חודש אמור להיות איזשהו שיפור אפילו הקל ביותר
בעקבים בכלל אין שיפור מיוחד בצד ימין
ואם יש שבר רק בערך בחודש מאי אני יוכל לראות רופא וזה דבר נוסף שמאוד מטריד אותי
מה קורה אם יש שבר כולשהו אבל הוא לא מקבל טיפול ?
לפי דעתך זה ממכה למרות שעדין אין שיפור קל או שזה יכול להיות איזה שבר למרות שהרטגן פסל שבר ב רר קרסולים
?
תודה על התשובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות מיפוי עצמות
מאיר09/04/2010אני ישמח אם תוכלו להגיד לי מה זה אומר
גם במיפוי הנוכחי הודגמה קליטת יתר בפיבולה דיסטלית מימין
ההמצא הודגם במיפוי קודם מ 2.7.2009 לא נירא שהשתנה משמעותית מאז
קליטה מוגברת בלתי סדירה בקרסוליים (עם הדגת קליטה בפרקים טיביו-טלריים) טרסוס דו-צדדית קיים רושם שהקליטה גברה לעומת מיפוי קודם
בסיכום
ממצא לא ספציפי בפיבולה מימן ב DD : שבר מאמץ אך עקב תחונות הממצא והדגמתו כבר במיפוי מלפני כ-9 חודשים דרוש המשך בירור מכוון מעקב וקורלציה נוספת
שאלתי את הרופא שרשם לי מזה אומר הוא לא נתן לי תשובה הוא רק אמר לי לחזור לרופא שהפנה אותי אבל כיוון שזה לוקח המון זמן ישמח אם אתם תגידו לי :)
מזה הקליטה המגוברת בלתי סדירה בקרסוליים (עם הדגשת קליטה פרקים טיביו-טלריים) טרסוס ד-צדדית.
מזה אומר בעצם?
בקשר לשבר מאמץ זה הגיוני ששבר מאמץ ימשך 9 חודשים ?
מזה קורלציה
איזה מעקב זה בדיוק ?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות מיפוי עצמות
מאיר09/04/2010אני ישמח אם תוכלו להגיד לי מה זה אומר
גם במיפוי הנוכחי הודגמה קליטת יתר בפיבולה דיסטלית מימין
ההמצא הודגם במיפוי קודם מ 2.7.2009 לא נירא שהשתנה משמעותית מאז
קליטה מוגברת בלתי סדירה בקרסוליים (עם הדגת קליטה בפרקים טיביו-טלריים) טרסוס דו-צדדית קיים רושם שהקליטה גברה לעומת מיפוי קודם
בסיכום
ממצא לא ספציפי בפיבולה מימן ב DD : שבר מאמץ אך עקב תחונות הממצא והדגמתו כבר במיפוי מלפני כ-9 חודשים דרוש המשך בירור מכוון מעקב וקורלציה נוספת
שאלתי את הרופא שרשם לי מזה אומר הוא לא נתן לי תשובה הוא רק אמר לי לחזור לרופא שהפנה אותי אבל כיוון שזה לוקח המון זמן ישמח אם אתם תגידו לי :)
מזה הקליטה המגוברת בלתי סדירה בקרסוליים (עם הדגשת קליטה פרקים טיביו-טלריים) טרסוס ד-צדדית.
מזה אומר בעצם?
בקשר לשבר מאמץ זה הגיוני ששבר מאמץ ימשך 9 חודשים ?
מזה קורלציה
איזה מעקב זה בדיוק ?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות בדיקות
ד''ר חגי אמיר18/04/2010המעקב והברור חייבים להעשות על ידי הרופא האורטופד שבדק אותך ויודע את כיוון הברור.
יתכן ויהיה מקום לבדיקת CT. יתכן שהאורטופד יסתפק במה שיש.
הבצלחה.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רטגן
מאיר28/04/2010צ. שוק ימין (2 מבטים):
בפיבולה מטפזאלית אזור מעט סקלרוטי ללא שינוי
למעקב אורטופדי
מה זה אומר בעצם ?
מזה מטפזאלית ו סקלרוטי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?