פגיעה בברכיים עקב נפילה במדרגות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגיעה בברכיים עקב נפילה במדרגות
    דנה
    07/03/2010

שלום אני בת 28, נפלתי שבוע שעבר במדרגות בדיוק על השפיץ בברך שמאל שלי
    כמובן התנפח האיזור, אפילו היה לי חום, והרגל נהיתה צבעונית,סגולה,ירוקה וכו'...
    הלכתי לרופא משפחה,עשיתי צילום רנטגן...
    הממצאים הם : ממצא סקלרוטי פסי בטיביה פרוקסימלית שמאלית ייתכן עקב
    ENCHONDROMA או NON OSSIFICANS FIBROMA
    או
    מבנה גרמי הנותר שמור
    מרווחים מפרקים שמורים.
    הרופא משפחה לא ידע בדיוק מה יש,אמר שיש משהו...לא להלחץ, אבל יש משהו כנראה
    ונתן לי הפניה לאורטופד דחוף...
    שבוע הבא אני הולכת, רציתי רק לשאול אם אפשר לדעת לפני שאלך, מה זה אומר כי לא הבנתי כלום...אני נורא אשמח אם תעזרו לי, אני סובלת נורא בקושי דורכת על הרגל...יש לציין שהברך שלי עברה הרבה נפילות, הן ממדרגות, והן מכדורגל, אני שחקנית כדורגל לשעבר כך שפציעות ברך ידועות לי לא מהנפילה הנ"ל....
    תודה רבה על העזרה
    דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חבלה בברך

ד''ר חגי אמיר
    07/03/2010

שלום דנה.
    ליבי ליבי עליך , ועל הכאבים שאת סובלת.
    במידה ולא ניראה שבר, את במצב טוב. הכאב ימשיך מספר ימים נוספים וילך וירגע.
    לגבי הממצא שנימצא ברנטגן, זהו ממצא מיקרי, שכיח ונפוץ. ללא משמעות בדרך כלל אם זה קטן. מדובר על אזור קטן בתוך העצם שלא עבר התגרמות לעצם ונישאר כאזור סכוסי בלבד. מכיון שאין סידן באזור זה הוא נראה ברנטגן כמו חור בעצם. אולם אין מה לידאוג. זה מלא בחומר סכוסי, ובדרך כלל עובר באיזה שלב מאוחר יותר התגרמות עם שקיעת סידן בתוכו. ואז הוא ניראה בצילום כמו אבן קטנה עגולה לבנה (עם סידן) בתוך העצם. גם לזה אין משמעות ולא צריך לעשות כלום.
    אז בנתים קחי קצת אקמול או אופטלגין אם עדיין כואב לך, וחכי בסבלנות עד שהכאב יעבור. זה יהיה תוך מספר ימים.
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוב תודות

דנה
    08/03/2010

תודה רבה לך דוקטור :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו