מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עקמת בעמוד השדרהאלון08/03/2010
שלום רב,
אני בן 25 לפני עשר שנים אורטופד הבחין אצלי לאחר צילום בעקמת קטנה בעמוד השדרה לאחר שראה הפרשי גובה קטנים בין הכתפיים. באותה תקופה נשלחתי לפיזותרפיה ותו לו.
לאחרונה, קראתי כתבה בנושא ונאמר שם שאם לא מטפלים בזה כראוי זה עלול להוביל לבעיות בגיל מבוגר יותר. שאלתי היא האם אכן זה עלול להחריף ואם כן מה צריך לעשות בדיוק על מנת למנוע בעיות עתידיות שכאלו?
ברצוני לציין שמאז לא הבחנתי בשום החרפה, מה שכן אני מתאמן ופעיל ספורטיבית והאם ספורט וחיזוק שרירים בגב באמת עוזר לעקמת? אם כן האם האם כדאי לי לבצע תרגילים מסוימים.?
אשמח לתשובתך המקצועית והמפורטת.
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת קלה
ד''ר חגי אמיר08/03/2010הגוף, במיוחד השלד והשרירים מגיבים, לכוחות שפועלים עליהם.
ולכן הדבר החשוב ביותר הוא להתאמן בצורה מאוזנת, לחזק שרירים המייצבים את הגב וחגורת הכתפיים, יש לבדוק שאין הפרשי גובה משמעותיים ברגליים ואם יש כדאי גם את זה לאזן.
אם אתה פעיל ספורטיבית זה טוב, וסביר שזה ישמור עליך בהמשף מהתפתחות כאבים .
הגוף נמצא באיזון מתמיד של בניה והרס של העצמות. בגילים בהם קיימת צמיחה מהירה יש עודף בניה, בגיל שפעילים פחות יש עודף הרס (אוסטאופורוזיס) , וכן כל עוד אתה אקטיבי בצורה מאוזנת סביר שהאיזון ישמר.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המשמעות
אלון08/03/2010ד"ר, מה זה אומר בדיוק להתאמן בצורה מאוזנת? ברור הרי שאני לא ארים משקל שונה בכל יד.
אני שואף לעבוד על פי תוכנית מסוימת מה אני אמור להגיד למדריך שאמור לכתוב לי תוכנית עבודה.
תודה רבה לך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
אלון08/03/2010האם לא כדאי לדוגמה להרים משקל גדול יותר בצד הנמוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקמת קלה בגב
ד''ר חגי אמיר08/03/2010אלון, זהו בדיוק, שלא!
האימון צריך להיות מאוזן לשני הצדדים באותה מידה.
בצורה מאוזנת, חיזוק חגורת הכתפיים חיזוק שרירי הגב והבטן.
בהצלחה.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?