כאבים בגב תחתון - מפרק סקרואיליאק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בגב תחתון - מפרק סקרואיליאק
    נטע
    09/03/2010

דר' חגי אמיר שלום! אני בת 33 , עברתי לפני כ- 4 שנים תאונת דרכים. בשנה האחרונה כל חודשיים שלושה "נתפס" לי הגב קיבלתי כבר מס' פעמים אתופן לטיפול בכאבים. האורטופד שבדק אותי מצא שיש רגישות מעל המפרק וסימן גנזלן ופאטריק חיוביים מימין ושלח אותי לצילומי רנטגן.(קרוב לוודאי שיצאו תקינים) 1. האם תוכל להסביר לי מה פירוש הממצאים(הסימנים)? 2. מה ניתן לעשות בנתיים על מנת להפחית את הכאבים פרט לנטילת משככי כאבים? 3. האם היית ממליץ על הידרותרפיה כחלק מהטיפול ? תודה מראש וסליחה על השאלות המרובות, נטע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד''ר חגי אמיר
    09/03/2010

שלום נטע,
    כאבים באזור המפרק הסקרואיליאק יכולים להיות מלווים כאב גב או לקרון ממקור אחר לא בהכרח מבעיה במפרק עצמו.
    לשאלותייך:
    1. האם תוכל להסביר לי מה פירוש הממצאים(הסימנים)?
    סימן פטריק (או פבר) הוא הסימן בבדיקה הפיזיקלית בשכיבה על הגב,בעת שלחץ הרופא עם ידו על הברך הכפופה הצידה , הופק כאב באזור הגב התחתון. סימן זה יכול להעיד על כאב ממקור המפרק, הסימן איננו ספציפי ויכול לכאוב גם כשהכאב ממקור שונה עם מעורבות האזור האגן האחורי.

2. מה ניתן לעשות בנתיים על מנת להפחית את הכאבים פרט לנטילת משככי כאבים?
    תרופתית זה מה שנתן הרופא, וניתן לתת תרופות חזקות יותר. ניתן לבצע פעולות מנואליות על הגב כגון כירופרקטיקה, פיזיוטרפיה, חימום או קוירור מקומי, תרגילים וכו' כדי לנסות להרגיע הכאב.

3. האם היית ממליץ על הידרותרפיה כחלק מהטיפול ?
    הידרוטרפיה היא אחד מסוגי הפיזיוטרפיה בהחלט מומלץ, גם נעים וגם יעיל מאד.

אולם לפני הכל יש לודא מה מקור הכאב ולנסות לעבוד סביבו.
    בהצלחה

דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו