מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב בשורש כף הידליאת19/04/2010
שלום דר'!
בת 35 כבר המון שנים אולי עשר (פחות/יותר) פעם בכמה זמן (יכול להיות גם עם הפסקה של שנה ויותר) יש לי כאב במפרק היד ימין או שמאל. הכאב הוא בגו היד , באיזור המפרק באמצע. שאם אני לוחצת בדיוק שם זה כואב , ובצדדים לא כואב. פעם אחת בכף ידי שמאל העצם שם יצאה ואחכ חזרה למקומה.
בנוסף הייתה תקופה שהידיים נרדמו לי בלילה בזמן השינה, אך תופעה הזאת הפסיקה. וחזרה עכשיו אך לא רציני. פעם בכמה זמן.בעיקר כשאני ישנה על היד.
בשנים 2004-2005 עשו כמה בדיקות: צילום : תקין.
בדיקה על קולית של שורש כף היד:מבנה תקין של גידים, אין לראות נוזל או בצקת,אין לראות סימנים לגנגליון, הגידים המככופפים תקינים, אין סימנים ללחץ על העצב המדיאני.
בדיקה נוספת שעשו(כנראה אי אמ.ג'י):תשובת הד"ר שהוא מומחה ברפואה פיזיקלית ושיקום: EMGNORMAL NCS OF THE ALL TESTED NERVES. NO EVIDENCEFOR FOR CTS.. סונר תקין.
נראה שהאבחנה שרשומה בקופ"ח זה דלקת בגידים.
עכשיו אחרי יותר משנה נראה לי חזרו הכאבים בשורש כף יד שמאל.בעיקר בנקודה האמצעית, ולפעמים מקרין קצת מסביב.הבעיה שזה לא נעלם כבר חודשיים בערך..לא מטפלת מלבד משחה
1. רציתי לדעת מה משמעות הבדיקות שעשיתי? ואיזה סוג של בעיה הן שוללות?
ומה יכולה להיות הבעיה שלי? איך היא נקראת?
2. האם יש בעיה שהיא דלקת בגידים, וזה בעיה שבאה וחולפת. האם יש טיפול?
3. האם יש לי מה לחשוש מדלקת פרקים? האם זה קשור?
4. מה העצה היעוצה במקרה כזה?
5. ומה זה העצם שבלטה לי פתאום?
אודה מאוד על תשובותך !!
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בידיים
ד''ר חגי אמיר21/04/2010רויטל שלום.
באמת משתמע מדברייך כי את סובלת מכאבים בגידים המיישרים של האצבעות.
יתכן שבאותה פעם שהיתה " עצם" היה לך באמת גנגליון שהוא שקית של נוזל המתרכז במקום אחד. היוצא עקב ריבוי הנוזל במעטפות הגידים.
ניראה לי כי יש מקום לבדוק את עבודתך והעומס על הגידים המיישרים ולראות אם ניתן לסדר זאת.
כמו כן בעת התלקחות ניתן לטפל על ידי ליזר רך. בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בשוש כף היד
ליאת22/04/2010אני ממש מודה על תשובתך.
1. כתבת על דלקת בגידים המיישרים של האצבעות, האם כך זה נקרא למרות שלא כואב לי
באצבעות? אלא בעיקר בשורש כף היד?
2. כתבת שכאי לבדוק את עבודתי וכיצד אפשר לסדר , לא כ"כ הבנתי מה זאת אומרת "את עבודתי"?
3. מה זה טיפול בלייזר רך? אפשר דרך הקופה? למי אני צריכה לפנות? האם יש לזה גם סכנות/נזקים?
תודה מראש!
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בשרש כף היד
ד''ר חגי אמיר26/04/2010רויטל,
קשה לטפל דרך האינטרנט ואל תצפי שנוכל לפתור את בעיותייך באינטרנט.
המקסימום שאנו יכולים לעשות הוא לספק אינפורמציה קצת יותר מכוונת.
1. כתבת על דלקת בגידים המיישרים של האצבעות, האם כך זה נקרא למרות שלא כואב לי
באצבעות? אלא בעיקר בשורש כף היד?
הגידים לאצבעות עוברים מהשרירים הנמצאים באמה אל האצבעות דרך כף היד, יתכן ומדובר בדלקת שלהם על רקע הפעלה לא נכונה או הפעלת יתר.
2. כתבת שכאי לבדוק את עבודתי וכיצד אפשר לסדר , לא כ"כ הבנתי מה זאת אומרת "את עבודתי"?
יש לבדוק מה את עושה במהלך היום ולראות אם את מאמצת את השרירים ו המפרקים יתר על המידה וולהתאים את סביבת העבודה.
3. מה זה טיפול בלייזר רך? אפשר דרך הקופה? למי אני צריכה לפנות? האם יש לזה גם סכנות/נזקים?
חפשי באינטרנט : B-cure laser
יש שם כל החומר הדרוש .
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?