מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התמעלות בונת עצם לאוסטיאופורוזיסמאירה28/04/2010
השבוע יצא לי לראות תוכנית של פרופ' קרסו שאחד מהנושאים שהועלו היה אוסטיאופורוזיס.
בתוכנית התמקדו בפעילות המונעת אוסטיאופורוזיס ופעילות להתמודדות עם המחלה כדוגמת קבוצות לבניית עצם - התעמלות בונה עצם.
אובחנה אצלי לפני כשנתיים מחלת אוסיטיאופורוזיס, מאוחר יותר התחלתי לקבל בעירוי דרך הוריד אקלסטה, טיפול שמאוד עזר לי. השאלה שלי האם אתם ממליצים לחולת אוסטיאופורוזיס בגיל 51 על אותן קבוצות התעמלות? האם זה יכול לעזור? אני מפחדת שאני אפגע בעצמי במקום לטפל. האם זה יכול להפחית את הטיפול באקלסטה? האם זה לגילי?
האם יש תרגילים בוני עצם שניתן לבצע בבית?
תודה על הייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופורוזיס
ד''ר חגי אמיר29/04/2010מאירה שלום.
אוסטאופורוזיס הינו מצב בו, מסיבות כלשהן, העצם מאבדת את המסה הגרמית והופכת להיות יותר פריכה. התוצאה היא שברים שכיחים באזורים מועדים לפורענות מבחינה ביומכאנית.
יש להבין את הפיזיולוגיה של העצם כדי להבין מה הטיפולים הנידרשים.
ריקמת העצב משתנית, נבנית או מתפרקת, בהתאם לעומס השרירי והמכאני המופעל עליה.
המידה והעומס גבוה, (בצורה הדרגתית ומתוזמנת) העצם תיבנה את עצמה ותיתחזק כדי לעמוד בעומסים הנידרשים.
במידה וקיימת ירידה בדרישה בעצם תפרק את עודפיה כדי לחסוך באנרגיה.
בעת המנפאוזה, לאחר הפסקת הוסת קיים שינוי הורמונלי בגוף המאיץ את קצב פירוק עודפי העצם. הדבר גורם לשבירות של העצמות וסיכון גבוה לשברים. כאשר כמות העצם הנימדדת מגיעה לכשתים וחצי סטיות תקן מתחת לממוצע של כמות העצם בגיל 18, הדבר מוגדר כ- אוסטאופורוזיס.
הדרך למנוע את התפתחות האוסטאופורוזיס היא צריכת סידן בכמות של כ- 1200 מ"ג ליום, בתזונה או בתוספים.
ויטמין D, בכמות מספקת, בחשיפה מוגבלת לאור השמש, ותוספים.
פעילות גופנית בונת עצם, הכוללת בעיקר פעילות כנגד התנגדות.
הכוחות הפועלים על השלד יגרו את העצם לבניה.
כאשר מוגדר כבר כי יש אוסטאופורוזיס, יש לטפל בתרופות המחזקות את העצם מקבוצת הביספוספונטים כגון הפוסלן אקלסטה וכד'.
הדבר נעשה במקביל ולא במקום כל האמור לעיל.
יש מקום לתרגילים בוני עצם, וניתן לתרגל גם בבית.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?