שכיבה על הגב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכיבה על הגב
    רועי
    28/05/2010

שלום רב,

אני מתעניין לגבי תחום שכנראה עדיין לא נחקר מספיק לפי מה ששמעתי - אני מנסה להבין האם תנוחה של שכיבה על הג, כשהרגליים למעלה במשך שעות טובה, ומה השלכותיה. הסיבה שאני שואל זאת היא כי אני ואשתי מעוניינים לקנות עגלה לתינוק. יש דגמים מסויימים בהם התינוק נמצא בגיל מוקדם כשהוא שוכב ורגליו למעלה (בזוית כפופה) ויש עגלות בהן הוא יכול לשכב לגמרי ללא זוית גדולה המרימה את רגליו מעלה.

וגם בלי קשר לתינוק - האם כשבן אדם בוגר שוכב שעות עם הרגליים למעלה - יכול להיות בכך נזק לעמוד השדרה או לדברים אחרים?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שכיבה על הגב

הוספת תגובה

• שכיבה על הגב

ד''ר חגי אמיר
    31/05/2010

רועי שלום.
    לשאלתך, התנוחה הנורמלית של תינוק בחדשים הראשונים לחייו היא כיפוף של 60 עד 90 מעלות בירכיים, ובברכיים. זוהיא תנוחה רגילה ונורמלית. לכן התינוקות יכולים להביא את הרגל ללא כל קושי עד הפה. ככל שאנו גדלים ונעמדים על שתיים התנוחה הנורמלית היא ישרה לא בכיפוף. למרות שהמפרק יותר רפוי ונינוח בכיפוף קל של הירך.
    אין נזק בשכיבה עם רגליים למעלה אולם אין בכך כל יתרון.
    עשה מה שנוח לך.
    תהנו
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו