כאב שוק שמאל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב שוק שמאל
    ZZZ
    19/06/2010

שלום,
    אימי בת 55 ובמשך מספר שנים סובלת מכאב לאורך כל רגל שמאל, כשהכאב בא והולך. היא טופלה ע"י כדורים נגד כאבים. עד כה הכאב היה מגיע בעיקר בפעילות ומונה ממנה ללכת או לעמוד על הרגל ללא לקיחת כדור.
    לאחרונה , בשבועיים האחרונים הופיעו כאבים מסוג שונה. הפעם הכאב הוא רק בשוק שמאל (ולא בכל הרגל) ורק בשכיבה/ישיבה. לאחר שהיא מתחילה קצת ללכת או לעשות פעילות הכאב נעלם. זה מפריע לה לישון בלילה.
    הסבר הכאב שלה הוא כמו של תמנון ששולח את הכאב, היא מרגישה בדיוק מתי מתחיל לכאוב וכשלוקחת כדור נגד כאבים מרגישה בדיוק שהכדור "תוקף" את הכאב.
    אני מתה מפחד שזה משהו מסוכן ואני אישית כבר לא ישנה בלילה בעקבות מחשבות של מה זה יכול להיות.
    אני אשמח לקבל עצה האם זה יכול להיות מסוכן?
    האם התופעה מוכרת?
    האם לפנות לכחירורג כלי דם זה הפתרון?
    מה לעשות? אני מתה מפחד שיקרה לה משהו.

אימי סובלת ממשקל יתר של כ-25 ק"ג ומתופלת בכדורים ללחץ דם ולבלוטת התריס. האם דיאטה תעזור במקרה זה???

אודה לכם על תשובתכם המהירה. ורק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב שוק שמאל

הוספת תגובה

• כאבים בשוק

ד''ר חגי אמיר
    21/06/2010

שלום טל,
    נראה לי כי מדובר כנראה בהיצרות של התעלה עם לחץ על עצב שמעצבב את אזור השוק.
    כדאי לבצע CT או MRI כדי לודא מקור הלחץ, סביר שמדובר בבלט דיסק מלווה עם היצרות של התעלה עקב שינויים ניווניים שבאים עם הגיל.
    קחי אותה לאורטופד שיבדוק ויזמין את בדיקות ההדמיה הנחוצות.
    בהצלחה, ורפואה שלמה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו