כאבים ברגלים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים ברגלים
    אני
    22/06/2010

אני סובלת מכאבי רגלים כבר תקופה ארוכה , בהתחלה רק בפעילות מאומצת ולאחרונה גם בהליכה רגילה אני מרגישה "בעירה" בעצמות.
    נשלחתי לבדיקת רנטגן שהממצאים הראו על :
    ב-שליש הדיסטלי של הטיביה נירא נגוע מאורך לוצנטי בעל גבול ברור.
    נשלחתי להמשך בירור במיפוי עצמות שהראה שהממצא הוא בשני הרגלים ולא באחד כמו שנראה ברנטגן , שיש קליטה מוגברת בשני הצדדים בשליש של הטיביה.
    שוב הממצאים לא היו ברורים ונשלחתי לc.t
    בסי.טי נכתב:
    רושם לעכירות מינמילית וקלושה של השומן קדמית לקורטקס האנטרומדיאלי של השליש האמצעי של הדיאפיזה של הטיביה משנני הצדדים מעל בולט יותר מימין, משמעותו הקלינית לא ממש ברורה-סימן משני ל- stress related shin splint? אחר?נא קורלציה עם המיפוי
    לפי השיקול הקליני המשך בירור ע"י mri .

האם מכל התוצאות הנ"ל יש כיון אפשרי, קראתי על שברי מאמץ אבל ראיתי שלרוב השברי מאמץ נמצאים ברמת בדיקת הרנטגן או המיפוי, ואני קצת מודאגת מהבדיקות הרבות , ומכך שאין תוצאה ברורה והאורטופד עד למיפוי עצמות (עוד לא ראה בדיקת סי.טי) לא הצליח לעלות כיון מחשבה אחד.
    אודה לך אם תוכל להסביר על הממצאים של הסי.טי גם .

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ברגלים

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר יחזקאל טיטיון
    02/07/2010

יותר מהכל זה נשמע כמו פגיעה על רקע של מאמץ יתר. מעבר לכך לא ניתן לענות ללא בדיקה מסורת ובחינת בדיקות העזר.

בברכה - דר' טיטיון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו