מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקעים חוזרים ודלקת בגיד אכילסטל01/07/2010
שלום לכולם,
אני חייל קרבי כבר שנתיים, בערך שנה לפני הגיוס נקעתי את הקרסול פעם ראשונה ומאז נקעתי את אותו קרסול עוד המון פעמים (לפחות 10 ). לפני כחצי שנה נקעתי את הקרסול שוב רק הפעם עם משקל כבד מאוד על הגב והתוצאה הייתה ששבוע לא הייתי מסוגל ללכת. מאז החמירו מאוד הנקעים החוזרים (גם מבחינת הכמות וגם מבחינת החומרה והכאב של כל נקע) וגם אובחנה אצלי דלקת בגיד אכילס של אותו קרסול. האורטופד הצבאי המליץ על מנוחה ועל קרסולית (מקבע לקרסול), אני נח כבר מעל חודש וחצי מריצות פעילות מבצעית וכיו"ב ועדיין מדי פעם נוקע את הקרסול סתם בזמן הליכה רגילה על מדרכה או בבסיס והקרסולית קצת מקלה על הכאב אבל לא בצורה משמעותית.
השאלה שלי זה מה הייתם ממליצים לעשות?
להמשיך עם מנוחה או לחזור לאורטופד ולשאול לגבי המשך טיפול? ומה יכול להיות המשך הטיפול?
והאם ישנה אפשרות שנגרם נזק לטווח ארוך?
תודה מראש על עזרתכם... הנושא מאוד חשוב לי, אני מאוד רוצה להשאר ולשרת ביחידה שלי בתור חייל קרבי אבל לא במחיר של פציעה לכל החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר יציבות
ד''ר יחזקאל טיטיון02/07/2010השאלה שלי זה מה הייתם ממליצים לעשות?- לפנות בהקדם לבדיקת אורתופד מומחה לבעיות קרסול וכף רגל.
להמשיך עם מנוחה או לחזור לאורטופד ולשאול לגבי המשך טיפול?- ראההנ"ל.
ומה יכול להיות המשך הטיפול? - הטיפול הסיר במקרה המתואר יהיה כנראה ניוחי.
והאם ישנה אפשרות שנגרם נזק לטווח ארוך? - כן, נשמע מאוד סביר.
בברכה - דר' טיטיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ושאלה נוספת בבקשה
טל02/07/2010קודם כל תודה רבה,
שכחתי לציין שקיבלתי כבר מייצב קרסול עם שרוכים, מידרסים, ואני עם נעלי הרים כבר יותר משנה, כל הדברים האלה לא מנעו את הנקעים החוזרים ולא שיפרו את הדלקת, השאלה שלי היא מה יכול להיות המשך הטיפול? הרופא של היחידה (לא אורטופד) דיבר בזמנו (לפני מספר חודשים) על גיבוס אפשרי ואף ניתוח...
האם גבס או ניתוח באמת יכול להיות הפיתרון ההכרחי לנקעים החוזרים ולכאבים? והאם זה לא קצת דרסטי מדי?
תודה מראש
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?