נקע(כנראה) באצבע היד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נקע(כנראה) באצבע היד
    .נ.
    17/07/2010

בס"ד

שלום ד"ר !!
    ביום חמישי בלילה , בעת ששיחקתי כדורסל , אדם מסר כדור בחוזקה - ובמקום לתפוס את הכדור - הכדור פגע לי בקמיצת היד .
    ככל הנראה זה נקע (הגבלה בתזוזה - אי יכולת קיפול + נפיחות + שטף דם בפרק הקמיצה.)

שאלותי הם :
    1. מה יש לעשות במצב כזה ? (לשים את האצבע במים חמים?/קרים? וכו')
    2. תוך כמה זמן , ע"פ הערכתך , אמור לעבור מצב כזה .
    3. אדם שאני מכיר קיבל מכה באחת מאצבעות ידיו , והיום לאחר זמן מה , אצבעו מאוד עקומה !! יש דרך למנוע התעקמות גם אצבעי ?

תודה רבה !!!!!
    שבוע טוב .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נקע(כנראה) באצבע היד

הוספת תגובה

• נקע באצבע קמיצה

ד''ר חגי אמיר
    19/07/2010

שלום נ.
    במיקרה כפי שמתואר רצוי לבצע צילום כדי לראות אם אין שבר או נזק לחיבור הגידים לעצם.
    הדבר יכול לגרום לנזק לתפקוד האצבע לטווח ארוך.
    רוב המיקרים אין שבר או תלישה אלא "רק" נקע.
    נקע זה שיאובחן על ידי הרופא האורטופד, ניתן לקבע על ידי תפיסת האצבע הפגועה לאצבע סמוכה לה על ידי פלסטרים דקים. הדבר מאפשר תנועה מפוקרת של האצבע הפגועה עד החלמתה תוך שלשה ארבעה שבועות.
    הבעיה היא שלאחר מכן המפרק נשאר נפוח למשך חודשים רבים לעיתים אף שנה ויותר. גם התחושה במפרק היא מעט עם הגבלה לתקופה ארוכה. אולם יש לציין כי בסופו של דבר זה עובר, והאצבע חוזרת לתפקוד מלא. ללא כל רגישות.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות באצבע גם לאחר חודש

כרמל
    10/05/2015

דר שלום,
    הבנתי כי במקרה של נקע באצבע יכולה להישאר נפיחות והן גם תחושה או מגבלה של תנועה למשך זמן ממושך...
    שאלתי היא האם גם חודש , חודשיים לאחר הפציעה אפשר לחזור לפעילות מלאה כלומר לעשות מאמץ גדול על האצבע (עליות מתח לדוגמה) ?

כאשר אני עושה פעילות עם האצבע אני מרגיש אותה יותר וכן יש נפיחות יום לאחר מכן

מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות באצבע גם לאחר חודש - תגובה

ד''ר יונה יניב
    13/05/2015

מצטרפת לדעתו של דר' חגי אמיר - אתה צריך להבדק וכנראה גם לבצע צילום של האצבע לראות שהכל תקין ואז ניתן יהיה לקבוע תכנית טיפולים להחלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקע

מעיין
    08/02/2016

שלום

נקעתי היום את האצבע כנראההלא הלכתי לרופא ולא כלום אני צריכה ללכת ?
    ויש לי מחר משחק מאוד מאוד חשוב בכדורשת אני אוכל להשתתף?
    וואי אני כל כך בבאסה
    גם אם יחבשו לי אותה אני לא אוכל
    להשתתף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו