פענוח צילום שורש כף יד ימין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח צילום שורש כף יד ימין
    הפצוע האנגלי
    03/08/2010

שלום רב,

בן 26, שנה לאחר שנפלתי ונחבלתי קשות בשורש מפרק כף יד ימין. לטענת כירורג כף היד שלי, המפרק במצב די אנוש והוא מציע שתי אופציות ניתוחיות עם סימני שאלה רבים, מה שקצת מעצים אצלי את החששות להתעסק עם האיזור בזמן הקרוב. מאידך - ניתן גם להשאר עם המצב כמו שהוא, אך ניתוח בסופו של דבר, ככל הנראה בלתי נמנע.
    נכון לעכשיו, המפרק מאוד מוגבל בתנועה, ולא ממש ניתן להשתמש בכף היד לשימושים בסיסיים, מלבד הקלדה, הצבעה, נפנוף וכיוצ"ב...

אני מצרף את תוצאות הפענוח של הצילום העדכני של האיזור, מילה במילה.

דיסוציאציה סקפולונייט
    שינויים סקלרוטיים בעצם הלונייט
    גלישה אולנרית של הקרפוס
    שינויים ניווניים בארטיקולציה (אברנטית) בין זיז סטילואידי לעצם הטריקווטרום
    שינויים ניווניים במפרק רדיוקרפלי
    עצם הלונייט והקרפוס נמצאים בדיסלוקציה (Perilunate)

נשמע מצויין, כמעט כמו מנה טיפוסית במקדונלדס, אך בפועל... האם יש לי סיבה להשאר אופטימי?

בתודה מראש,
    הפצוע האנגלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שרש כף יד

ד''ר יונה יניב
    04/08/2010

אכן המצב די עגום. אבל - כל ניתוח, אפשר לעשות עוד שנה וגם עוד 10 שנים כי הניתוח הוא רק! נגד הכאבים. בגילך הייתי ממליצה על קבוע כלשהו ולכן - אם הכאבים לא מי יודע מה - אפשר לחכות כמה שאתה רוצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תענוג. המון תודה, יונה ! :)

הפצוע האנגלי
    04/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו