הסתיידות בכתף וכתף קפואה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסתיידות בכתף וכתף קפואה
    יעל
    08/08/2010

שלום.
    קבילתי הפניה מרופא המשפחה לצילום רנגטן עקב כאבים בכתף.
    בתחילה הכאבים היו נקודתיים כשהייתי מזיזה את היד לתנוחה ספציפית ולאט לאט זה הפך לאי נוחות כללית כל הזמן ובתזוזת היד לתנוחות ספציפיות זה היה הופך לכאבים נקודתיים וכיום מדובר בכאב כל הזמן שמתחיל בכתף ועד למרפק- כל האיזור הזה כבר וכואב ולעיתים אף מקרין מהמרפק מטה עד לאצבעות.

המצב הזה, חוץ מהכאב, גם מציק כי מדובר ביד ימין, ואני ימנית מה שמקשה על עשיית פעולות בסיסיות- הקלדה על המחשב/עכבר המחשב, להרים ולטפל בילדים וכו'..

לאחר הצילום טכנאי הרנגטן אמר שיש לי הסתיידות בכתף ורופא המשפחה אמר לי לפנות לאורטופד.

מכיוון שיש לי כמה ימים עד שהתור שלי יגיע, אשמח לדעת מה זה אומר "הסתיידות" (הבנתי מהטכנאי שזה מצב שהעצם נוגעת בגיד או משהו כזה) ומה בדר"כ עושים בשביל לטפל ?

שמעתי גם שיש תופעה של "פרוזן שולדר- כתף קפואה" ונאמר לי שזה כמו הסתיידות - האם זה אותו הדבר? ואם לא, אז מה זה אומר וכיצד מטפלים?
    תודה רבה

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסתיידות בכתף וכתף קפואה

הוספת תגובה

• הסתיידות בכתף

ד''ר חגי אמיר
    10/08/2010

לשלום יעל,
    אכן הסתיידות בכתף יכולה להיות כתוצאה מדלקת באחד הגידים ויש לרפא את הדלקת.
    ישנם דרכים רבות לגשת לכך החל מפיזיוטרפיה, ליזר, גלי הלם, וכו'
    המשיכי הטיפול אצל הרופא המטפל.
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו