שאלה לגביי דלקת בירך שמאל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגביי דלקת בירך שמאל
    ארל'ה
    08/08/2010

קודם כל הרשו לי להודות על עצם קיומו של הפורום הנ"ל ועל עזרתכם שבוודאי מסייעת.

לפני כמעט חודש התחלתי להרגיש כאב בירך שמאל- באמצע הירך לערך. בתהחלה לא התייחסתי וחשבתי שזהו שריר תפוס שבוודאי ישתחרר. למרות תקוותי, המצב הלך והחמיר עד שהתקשיתי לדרוך על הרגל. הכאב/ הרגישות אינם ניתנים למגע חיצוני (קרי כשאני נוגע עם היד ברחבי הירך- אין כאב כלל!)- הכאב הוא כאילו "פנימי" (האם מדובר בשריר אורכי.....???) כאשר הכאב מקרין פעם לכיוון הברך ופעם למעלה לכיוון מפשעת שמאל. פרט נוסף- אין לי כאב כאשר אני במנוחה אלא רק כאשר אני מבצע תנועה מסויימת ו/או הולך/דורך על הרגל.
    ניגשתי לרופאת המשפחה וקיבלתי Etopan 400 mg פעמיים ביום (סה"כ 800 מ"ג ליום)- למשך חמישה ימים בלבד. לאחר 4 ימים הגשתי הקלה. ניגשתי לרופאה שוב והיא האריכה לי את התקופה ל- 10 ימים. במקביל, ביקשתי וקיבלתי הפניה לרנטגן ולאורטופד.
    במפגש עם האורטופד- הוא אפילו לא בדק אותי.... הסתכל בצילום, אמר שהכל תקין לחלוטין וטען שזוהי דלקת וש- 10 ימים לאטופן זה ממש מעט זמן.... הגדיל לי את זמן הנטילה ל- 10 ימים נוספים ואמר שאפשר להוסיך אחר כך אפילו עוד 10 ימים. הוא שאל אותי אם יש שיפור ואמרתי שללא האטופן יש לי כאבים חזקים בהליכה ולאחר נטילת הכדור רוב הכאב נעלם למרות שאני עדיין צולע...
    השאלה שלי- האם זה אכן נשמע לכם כמו דלקת...? האם ניתן לקחת אוטופן כל כך הרבה זמן מבלי להרגיש הטבה גדולה ומשמעותית- אלא רק בנטילת הכדור....? האם לדלקת לוקח כל כך הרבה זמן לעבור.....?????????? ברצוני לציין שמעולם לא סבלתי מדלקת או מבעיית שרירים/עצמות.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגביי דלקת בירך שמאל

הוספת תגובה

• שכחתי לציין שאני בן 32.

ארל'ה
    08/08/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בירך שמאל

ד''ר חגי אמיר
    10/08/2010

ארל'ה שלום,
    חשוב לציין כי כאב כמו שאתה מציין יכול לנבוע ממספר מקומות החל מהגב אזור החוליות המתניות הגבוהות, המשך במפרק הירך , המשך גידים בירך וכלה במפרק הברך.
    יש צורך בבדיקה מדוקדקת כדי למקם את מקור הכאב, ולאחר מכן להבין מדוע הכאב הופיע.
    ולטפל בבעיה .
    טיפול נגד דלקת כפי שאתה מתאר יכול להוריד את הכאב אולם כניראה אינו פותר את הבעיה.
    בהצחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר אמיר- שאלה אחרונה ברשותך

ארל'ה
    10/08/2010

קודם כל תודה על תגובתך.
    האם היית ממליץ להמתין עד תום תקופת האטופן או כבר עכשיו לנסות לקבל חוות דעת מדוייקת ומפורטת? במידה וכן- האם בנוסף לבדיקה פיזית יש לבצע אולטראסוונד או אם אר איי....?
    ומבחינת האטופן- האם בכלל יש טעם להגדיל את זמן נטיל התרופה לחודש שלם....?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו