מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגביי דלקת בירך שמאלארל'ה08/08/2010
קודם כל הרשו לי להודות על עצם קיומו של הפורום הנ"ל ועל עזרתכם שבוודאי מסייעת.
לפני כמעט חודש התחלתי להרגיש כאב בירך שמאל- באמצע הירך לערך. בתהחלה לא התייחסתי וחשבתי שזהו שריר תפוס שבוודאי ישתחרר. למרות תקוותי, המצב הלך והחמיר עד שהתקשיתי לדרוך על הרגל. הכאב/ הרגישות אינם ניתנים למגע חיצוני (קרי כשאני נוגע עם היד ברחבי הירך- אין כאב כלל!)- הכאב הוא כאילו "פנימי" (האם מדובר בשריר אורכי.....???) כאשר הכאב מקרין פעם לכיוון הברך ופעם למעלה לכיוון מפשעת שמאל. פרט נוסף- אין לי כאב כאשר אני במנוחה אלא רק כאשר אני מבצע תנועה מסויימת ו/או הולך/דורך על הרגל.
ניגשתי לרופאת המשפחה וקיבלתי Etopan 400 mg פעמיים ביום (סה"כ 800 מ"ג ליום)- למשך חמישה ימים בלבד. לאחר 4 ימים הגשתי הקלה. ניגשתי לרופאה שוב והיא האריכה לי את התקופה ל- 10 ימים. במקביל, ביקשתי וקיבלתי הפניה לרנטגן ולאורטופד.
במפגש עם האורטופד- הוא אפילו לא בדק אותי.... הסתכל בצילום, אמר שהכל תקין לחלוטין וטען שזוהי דלקת וש- 10 ימים לאטופן זה ממש מעט זמן.... הגדיל לי את זמן הנטילה ל- 10 ימים נוספים ואמר שאפשר להוסיך אחר כך אפילו עוד 10 ימים. הוא שאל אותי אם יש שיפור ואמרתי שללא האטופן יש לי כאבים חזקים בהליכה ולאחר נטילת הכדור רוב הכאב נעלם למרות שאני עדיין צולע...
השאלה שלי- האם זה אכן נשמע לכם כמו דלקת...? האם ניתן לקחת אוטופן כל כך הרבה זמן מבלי להרגיש הטבה גדולה ומשמעותית- אלא רק בנטילת הכדור....? האם לדלקת לוקח כל כך הרבה זמן לעבור.....?????????? ברצוני לציין שמעולם לא סבלתי מדלקת או מבעיית שרירים/עצמות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שאני בן 32.
ארל'ה08/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בירך שמאל
ד''ר חגי אמיר10/08/2010ארל'ה שלום,
חשוב לציין כי כאב כמו שאתה מציין יכול לנבוע ממספר מקומות החל מהגב אזור החוליות המתניות הגבוהות, המשך במפרק הירך , המשך גידים בירך וכלה במפרק הברך.
יש צורך בבדיקה מדוקדקת כדי למקם את מקור הכאב, ולאחר מכן להבין מדוע הכאב הופיע.
ולטפל בבעיה .
טיפול נגד דלקת כפי שאתה מתאר יכול להוריד את הכאב אולם כניראה אינו פותר את הבעיה.
בהצחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר אמיר- שאלה אחרונה ברשותך
ארל'ה10/08/2010קודם כל תודה על תגובתך.
האם היית ממליץ להמתין עד תום תקופת האטופן או כבר עכשיו לנסות לקבל חוות דעת מדוייקת ומפורטת? במידה וכן- האם בנוסף לבדיקה פיזית יש לבצע אולטראסוונד או אם אר איי....?
ומבחינת האטופן- האם בכלל יש טעם להגדיל את זמן נטיל התרופה לחודש שלם....?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?