DE QUERVEIN TENDINTIS

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• DE QUERVEIN TENDINTIS
    יוסי
    08/08/2010

לאשתי הופיעו כאבים באיזור שורש כף היד בסוף הריונה ואובחנה דלקת של הגיד של האגודל, מסוג DE QUERVAIN . קיבלה סד לקיבוע מיוחד וכעבור 4 שבועות אין שיפור מיוחד בכאב כשהיא מסירה את הסד. מה עוד שיש גם הגבלה מסויימת בטווח התנועה של האגודל לא בהכרח בגלל כאב. מה המלצתך? האם להזריק סטרואידים מקומית? להמשיך עם הסד? אגב גם ביד השניה ישנם כאבים מסוג דומה. האם יש טעם שם ישר להזריק סטרואידים ??
    מה היעילות של הסד, של הסטרואידים ? והם יש צפי של זמן עד שהתופעה חולפת, כיוון שהיא מאוד מגבילה (כפי שציינתי יש כנראה דלקת דו"צ). האם יש טעם להמליץ על פיסיותראפיה להפעלה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    DE QUERVEIN TENDINTIS

הוספת תגובה

• DE QUERVAIN

ד''ר יונה יניב
    09/08/2010

ד בלבד לא מספיק. הוא אכן מונע כאבים ומאפשר מנוחה ליד אבל לפעמים לא די בכך. מאחר ואשתך בסוף ההריון אני אישית לא הייתי מזריקה סטרואידים וממתינה ללידה. ייתכן שהבעיה תחלוף אבל סיכוי סביר שלא מאחר והיא מופיעה הרבה אצל אמהות טריות (בגלל אחיזת התינוק). אצל מיניקות גם כן לא הייתי ממליצה על הזרקת סטרואידים. ניתן להוסיף טיפול פיזיותרפי בUS מקומי וטיפול ידני מקומי (גם כן בפיזיותרפיה). אם הבעיה נמשכת אפשר לנתח - הניתוח קטן בהרדמה מקומית עם מעט מאד סיבוכים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו