מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף בבקשה!!!!!אורית09/08/2010
שלום רב,
אני בת 39 וחצי בריאה בדר"כ חוץ מהפרעת חרדה, מטופלת בציפרלקס כדור וחצי ביום וטרנקסל 5 מ"ג כפול 2 ביום. לפני מס' חודשים התחלתי לסבול מכאבי גב תחתון שהלכו והחריפו, כאשר הכאב התחיל להקרין לישבנים ולירך האחורית הימנית פניתי להבדק, הבנתי שיש חשד לפריצת דיסק, לא הומלץ על סי.טי, רופאת המשפחה שלי עשתה לי אתמול זריקת דיפרוספאם 2 מ"ג לירך. חוויתי אתמול כשעה לאחר הזריקה, הזעה,דופק מהיר,טשטוש ראייה..היו כמה התקפים שחלפו...היום נסעתי אליה היסטרית והיא אמרה שזה חד משמעית לא מהזריקה אלא פאניקה שלי מעצם זה שקיבלתי זריקה. (אני מאוד מאוד לא אוהבת תרופות ופוחדת מתופעות לוואי מאוד). לאחר קריאה באינטרנט, נוכחתי לתגובות שהזריקה הזו מסוכנת.....?? זה נכון? מה אעשה עכשיו? כבר קיבלתי אותה וזה יהיה לי בגוף כחודש עכשיו.......מה לעשות?? בבקשה ענו לי..אני ממש במצוקה..האם זריקה חד פעמית יכולה לסכן אותי?? לגרום לתופעות מסוכנות????? והאם אפשר להשמין מזריקה חד פעמית בירך?? אני אחרי דיאטה מאוד מאומצת...יכול להיות שהזריקה הזו תגרום להשמנה?? מזריקה אחת?? אנא....ענו לי הכי מהר שניתן...(כל כך נבהלתי מהדברים שכתובים על הזריקה...מה אעשה עכשיו?????),
תודה על הסבלנות וסליחה על אורך ההודעה..אני ממש בלחץ.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ!!!
ד''ר חגי אמיר10/08/2010אורית שלום,
קודם כל את יכולה להרגע. הזריקה היא במינון מינימלי, עובדת בעיקר מקומית ומעט מאד מהשפעת התרופה היא כללית בכל הגוף.
תופעות הלוואי שציינת הן בדרך כלל מנטילת התרופה באופן סיסטמי לכל הגוף למשך תקופה ממושכת.
עלייך זה לא ישפיע לרעה.
להיפך הזריקה לשפר את מצבך ותיגרום לך לתחושה מצויינת וירידה בכאב.
אז אנא לצאת מהלחץ,
הכל יסתדר בימים הקרובים.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבראש ובראשונה..
אורית10/08/2010בראש ובראשונה תודה רבה רבה על תשובתך המהירה!! וכמובן על מילות ההרגעה..(זה מאוד עוזר בחרדה..ובהחלט הייתי זקוקה לזה נואשות)..אני חייבת לציין שהכאב אמנם נרגע אך ממש ממש מעט..היום זה בעצם יומיים מהזריקה..בל נשכח שהיא נתנה לי בצד ימין שכאב יותר, ולכן רוב הזמן שכבתי או ישבתי שעונה על צד שמאל..שכואב עכשיו..בעיקר הישבן..הרופאה נתנה לי נרות אביטרן שכמובן לאחר קריאת העלון לצרכן.....אני לא רוצה לקחת. יש לך אולי הצעה נוספת עבורי למשהו קצת יותר אינוסנטי שיכול לעזור? הרופאה שלי אומרת שלפי הכאב מדובר בלחץ על עצב מסויים (שכחתי את שמו) שיורד מהירך לישבן..והכאבים שלי באמת מגיעים עד לרצפת האגן...(עברתי בדיקה גניקולוגית והכל תקין)..ושוב..לאחר קריאה באינטרנט נכנסתי לאותו "לופ" של פחדים...רצפת האגן-נתקלתי בתסמונת "זנב הסוס"...והפחד שוב עולה.....אני לא רוצה שזה יקרה לי, אני לא רוצה להגיע לניתוח חס וחלילה...ד"ר...אני מקווה שגם לשאלה זו תהיה לך סבלנות עבורי....בבקשה....אני שוב מודה לך על הסבלנות הרבה..(ההודעות שלי ארוכות....וזה מתוך החרדה..אני רוצה לכתוב הכל כדי לקבל תשובה שתרגיע אותי....).ועוד שאלה..מותר לי לצאת מהבית? לעבודה אינני הולכת כי מדובר בישיבה של שעות. וכרגע מאוד קשה לי לשבת..אבל בגלל החרדה אני לא רוצה להיות לבד בבית.. אז להיות אצל חברה כמה שעות זה בסדר? למרות שיש לרדת 3 קומות? (ואז כיוצאים הבייתה כמובן לעלות אותן...)אוף....אני כבר נטרפת מהמחשבות על מה מותר ומה אסור כדי לא להחמיר את המצב..... מחכה לתשובתך עם המון הערכה..אורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?