לרופאים המכובדים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לרופאים המכובדים
    מ"ב
    10/08/2010

אני בן 25, מתאמן מזה שנתיים בחדר כושר (פעילות אנאירובית בעיקר) ומשחק כדורגל על מגרש אספלט פעם בשבוע. לאחר שבוע בו אימצתי את הרגליים באופן מוגזם התחלתי לסבול מכאבים חזקים לאורך הטיביה שתי הרגליים, בצד הפנימי של כל רגל. הכאבים מתחילים כשאני רץ ונמשכים יום-יומיים לאחר הפעילות.

יש לציין שאני סובל מכף רגל שטוחה מאז ומעולם ובעל מדרסים. כרגע אני נמצא בחודשיים של מנוחה, אבל אם מפעילים לחץ ידני על הטיביה באיזור המתואר לעיל עדיין ניתן לחוש כאבים.

בבדיקה אצל אורטופד הוא קבע שאני סובל מ- Shin splints, בלי לפרט מעבר לכך, למרות שלמיטבי הבנתי זה מונח מאוד כללי להרבה בעיות מגוונות. הוא נתן לי הפניה לבדיקת מיפוי-עצמות לשלילת שברי מאמץ, הפניה לפיזיותרפיה והמליץ עלי להפסיק לשחק כדורגל לצמיתות ולעבור לספורט בו לא תורגש הבעיה.

בגלל אהבתי הרבה לכדורגל קשה לי לקבל את הרעיון ורציתי לקבל הערכה נוספת מכם למהות הבעיה. כמו כן, האם ישנן אפשרויות טיפוליות שיגרמו לבעיה לחלוף (אם בעבר עשיתי את אותה פעילות גופנית בלי שום בעיות קשה לי לקבל את הקביעה שאסור לי לשחק כדורגל)? האם יש אופציה כירורגית או תרופתית לטיפול בבעיה (למשל ainsds למיניהם)? האם ישנו פרק זמן סביר למנוחה מפעילות שיחזיר את המצב לקדמותו?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לרופאים המכובדים

הוספת תגובה

• Shin splint

ד''ר יונה יניב
    11/08/2010

המונח די מדויק ולא כוללני ופרושו דלקת של מעטפת העצב של הטיביה הדלקת בדכ"ל כרונית. כאבים באותו מקום יכולים להיות גם תוצאה של שבר מאמץ ולכן הופנית למיפוי עצמות. בכל מקרה אכן עליך לנוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו