כאבים וזרמים היוצאים מעמש"צ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים וזרמים היוצאים מעמש"צ
    רות
    13/08/2010

מצטערת שזה הולך להיות ארוך, אבל אני כבר בת 54 - אז יש לי הסטוריה....
    מזה כמה שנים , בתכיפות עולה בשנה האחרונה, סובלת מכאבים בצואר, שכמות, ידיים, רגליים, חום, דקירות, תחושה של "חשמל זורם" ולעתים גם מעין "מכות חשמל", לחץ על הגלגלת וסחרחרת.
    כל מה שתארתי לעיל התפתח והלך עם השנים האחרונות. בחדשים האחרונים סובלת ממש מהכל.

לפני שנה וחצי נעשתה לי בדיקה טומופגרפית מ-C1 עד D1 ואלה ממצאיה:

המבנה הגרמי של כל החוליות נמצא תקין. אין עדות לבלט דיסק. רוחב תקין של תעלת השידרה.

מציינת רק מה שנמצא לא תקין:

C3-C4 - שינויים ארטרוטיים קלים של הפרק הפצטאלי ימני. היצרות פורימינלית שמאלית קלה.

C4-C5 - שינויים ארטרוטיים של הפרק הפטצאלי ימני. היצרות פורימינלית ימנית קשה.

C5-C6 - מודגם זיז אחורי מרכזי בעומק 2 מ"מ עם לחץ מינורי על קדמת השק התקאלי.

במהלך השנים טופלתי באמצעות משככי כאבים נוגדי דלקת, כמו: אטופן; ארקוקסיה ועוד אחד מהמשפחה הזו, שלא זוכרת את השם.
    כל התקף נמשך משהו כמו כמה שבועות והפוגה של חצי שנה בתחילה עד כמה ח' בהמשך. בחדשיים האחרונים ההתקף נהיה "בלתי פסיק", חזק יותר בפלג גוף שמאלי. אפילו מתקשה לפתוח בקבוק מי-עדן קטן, שלא לדבר על החזקת הכוס. כאבים עזים בצואר וביד השמאלי, מהאמה עד קצות האצבעות - כל נגיעה בעכבר המחשב עם היד הימנית. דקירות בלתי פוסקות בברכיים של שתי הרגליים.
    בקרתי אצל 3 אורטופדים, כאשר האחרונה שבהם, שראתה אותי במצב של כמעט קבעון, פסקה שעלי להגיע לביה"ח ל"תקון המצב" - קבוע חוליות 4-6 + "נסור" הזיז.

יש לציין שנבדקתי במהלך התקופה האחרונה על ידי נוירולוג - מבחינתו - קני תקינה;
    EMG גפיים עליונות ותחתונות - תקין [יש אומרים שתלוי במכון....]

מאז שנבהלתי מנתוח - התחלתי דקור סיני +שיאצו ממוקד + הידרותרפיה.
    ישנה הקלה, הנה אני יכולה אפילו להקליד. אבל הזרמים, החום, הכאבים בכל המפרקים, גם של הרגליים - מעיקים כל היום.

מה הלאה? האם יש מי או מה שיכול לתקן או לשפר את המצב גם ללא נתוח? מחפשת פתרון לשרש הכאב כדי להמנע מהכאב עצמו.

זה "הכל". מזל שכבר מאד כואב לי להקליד.

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יכול להיות ששכחו אותי? עדיין כואבת

רות
    24/08/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים וזרמים

ד''ר חגי אמיר
    28/08/2010

שלום רות,
    ניראה כי הבעיה שלך קצת יותר רחבה מאשר לחץ או כאב ממוקם בעמוד השידרה.
    למרות שלחץ בעמוד השידרה הצוארי יכול להשפיע גם על הידיים וגם על הרגליים, מה שאת מתארת יותר מתאים למחלת פיברומיאלגיה מאשר מחלת דיסק צוארי.
    יתכן שאת סובלת משניהם.
    בכל מיקרה את זקוקה לבדיקה פיזיקלית טובה על ידי ראומטולוג ונוירולוג כדי לקבוע אם יש מקום לניתוח או טיפול תרופתי אחר.
    בהצלחה ,
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. נבדקתי ע"י ראומט' וגם נוירו'

רות
    28/08/2010

מבחינת שניהם מצבי - תקין.

האם רק נתוח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בצואר

ד''ר חגי אמיר
    29/08/2010

מצטער החלטה כזאת רק על יד בדיקה מדוקדקת וצפיה בMRI-
    שיהיה בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והערכה. מענין שאני ההדיוטה ש..

רות
    29/08/2010

בקשתי לעשות MRI מהנוירולוג והוא אמר שזה לא יוסיף מבחינת האבחנה כי לדעתו הכל נובע מ"תוצרות" CT של עמשד"צ.

בקשתי מהאורטופדית שהפנתה אותי לנתוח לעשות MRI והיא אמרה שרק אם אסכים לנתוח היא תתן לי הפניה כי לשם האבחנה היא מסתפקת בתוצאות ה-CT. ואם אסכים להנתח, היא תפנה אותי קדם לכן לMRI ל"צרכיה שלה" ולא לשם אבחנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו