שתי שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי שאלות
    ג'רייס
    25/11/2007

שלום
    לפני שנה וחצי תוצאות ה CT היו :
    L4 - L5 : בלט אנולוס אחורי קמור עם לחץ בינוני על לחץ השק התקאלי. היפרטרופיה של ליגמנטה פלבה והצרוצ של התעלה.
    בחודש בפרואר הייתי מעורב בתאונת דרכים חזיתית מאז הסבל הלך ועלה, הרעה וכאבים הן באזור הצוואר והן בגב התחתון
    עקב החמרה במצבי נתבקשתי לעשות CT ב 22.7.07 ע"ש צווארי ומותני והממצאים שעלו כדלקמן:
    C2 - C3 : סחוס הדיסקית הבין חולייתי הודגם עם בלט אחורי מרכזי קל.
    C4 - C5: סחוס הדיסקית הבין חולייתי הודגם עם בלט אחורי מרכזי קל.
    C5 - C6: סחוס הדיסקית הבין חולייתי הודגם עם בלט מרכזי קל.
    L4 - L5: סחוס הדיסקית הבינחוליתית הודגם עם בקע אחורי מרכזי נרחב הגורם ללחץ ניכר על השק התקאלי ועל שורשי העצבים. קיימת היצרות ספינלית סגיטלית מ L1 - S1

1. מה מוצע לטיפול במצב החדש הנוצר? האם מצב זה יגרום לנתוח? (גב תחתון)?
    2. האם ניתן לייחס את המצב החדש הנוצר הן בצוואר והן בבקע לתאונת הדרכים שעברתי?
    3. האם נכון הדבר לקרוא לפגיעה בצוואר במקרה שלי צליפת שוט עם הסימפטומיים האפשריים כגון: כאב ראש וצוואר וכתפיים סחרחורת ...
    4. האם הרגשת חולשה ביד ימין והרגשת הנימול בכף יד ימין ובמיוחד בזרת בקמיצה ובאמה מוצאה הפגיעה בצוואר?
    5. באותה תאונה קבלתי מקה חזקה באזור המותניים הירכיים ולכמה ימים לא הצלחתי ללכת בצורה נכונה הכל חלף. היום בבדיקת אולטרה סוואנד עלה כי באספקט לטראלי הודגם בורסיטיס קל בבורסה טרוכנרית. האם התפתחות דלקת זו כתוצאה מאותה פגיעה? או כמו שרופא המשפחה שלי מניח שזה בגלל כאבי הגב וההקרנות כך שאתה נאלץ ללכת בצורה חסרת שווי משקל ועם הזמן נוצרה הדלקת ושהוא מאמין כי הדלקת תיעלם אם יטופל הגב.???
    6. עשיתי פיזוטרפיה וזה לא עזר נטלתי סוגים רבים של כדורים לשכך את הכאבים ולמנוע דלקות וזה לא עזר... האם כדאי לבקר אצל כירופרקט?

דעותכם ומעניכם המסורים חשובים לי מאוד
    אודה לכם על סבלנותכם לטפל בבקשתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות

הוספת תגובה

• תשובות לג'רייס

ד''ר שמואל לובושיץ
    04/12/2007

הברכה לך
    לצערי, לא פירטת את התלונות הקשורות לגב התחתון. לפיכך, לא ניתן לענות לך לגבי ממצאי ה- CT של עה"ש המותני. כפי שידוע לך, אין מנתחים צילומים אלא חולים...לכן חשוב לדעת ממה אתה סובל...
    לגבי עה"ש הצווארי: אין בממצאים המתוארים על ידך בכדי להסביר את התלונות על תחושת הנימול בידך הימנית. הייתי ממליץ להיבדק ע"י רופא לאחר שבצעת בדיקה אלקטרופיזיולוגית של שרירי ועצבי הגפיים העליונים (E.M.G) ע"מ לשלול (או לאשש) לחץ על עצב פריפרי, קרוב לוודאי באזור המרפק.
    לגבי הקשר בין תלונותיך לבין הממצאים שתיארת ולבין תאונת הדרכים יש קושי רב לענות לך ללא סקירה מעמיקה של העבר הרפואי שלך ובדיקה גופנית שלך.
    אני מאחל לך בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו