שבר רדיוס בשורש כף היד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבר רדיוס בשורש כף היד
    תומר
    19/10/2010

שלום,
    אני נער והיום שברתי את שורש כף היד הימני(שבר רדיוס דיסטרלי עם תנועה דיסטרלית)
    האורטופד אמר שזה גבס ל חודש וחצי ב 3 ימים הראשונים אני צריך להיות עם היד ב 90 מעלות.
    עכשיו שאלות:
    1. הגבס באמת נחוץ לחודש וחצי?
    2.הרופא אמר לי כל הזמן לעשות אגרופים עם האצבעות אבל זה כואב לי זה חובה לעשות את זה?
    3.אני אצטרך פיזיוטרפיה אחרי הורדת הגבס?
    4.האם זה יכול להגביל אותי בעתיד השבר?(קושי בתנוענ של כף היד הורדה של פרופיל בצבא)
    כמו כן הרופא אמר שאסור לכתוב על הגבס האם האיסור ירד אחרי הבדיקה הראשונה שבוע הבא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבר רדיוס בשורש כף היד

הוספת תגובה

• שבר רדיוס בשורש כף היד - תגובה

ד''ר יונה יניב
    24/10/2010

בוקר טוב
    אענה, לא לפי הסדר - 1. מותר לכתוב על הגבס. אין שום איסור
    2.אם השבר אכן של הרדיוס הדיסטלי והוא בעמדה טובה, אין סיבה שיהיו לך הגבלות בעתיד
    3.אם תפעיל לבד מספיק טוב לא תזדקק לפיזיותרפיה
    4. שברים מתחברים בין 3 ל6 שבועות. ניתן להוריד את הגבס לאחר 3 שבועות, לצלם, אם לא מחובר להחזיר את הגבס. אם מחובר - אין צורך יותר.
    5 הכי חשוב - למרות הכאבים חובה!!! להפעיל את האצבעות אחרת יהיה יותר קשה אח"כ ויותר כואב ואז אולי אפילו תשאר עם הגבלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו