מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יד נרדמתגלית01/11/2010
שלום רב,
לפני כמעט שנתיים עברתי תאונת דרכים חזיתית שבעקבותיה אובחנה על פי בדיקות mri ו ct פריצת דיסק צווארית c5-c6 ובעיות שונות בגב התחתון (שבעקבותיהן קושי לשבת ולעמוד ונימול ברגל ימין עד האצבעות). לפני התאונה לא סבלתי משום בעיות בעמוד השדרה.
מאז התאונה יד שמאל שלי מנומלת ונרדמת.
כף היד עד מעל המרפק נרדמת בשינה וממש מתאבנת כולל את האצבעות קמיצה וזרת, מה שמעיר אותי פעמים רבות בלילה. היד נרדמת גם כשאיני נשענת עליה בשינה. במשך היום אני סובלת הרבה מנימול שמתחיל מעל כף היד ויורד עד קצות האצבעות ומתחושה לא מלאה בזרת ובצדה השמאלי של כף היד, ולעתים היד נרדמת גם לא בשינה, למשל אם אני מחזיקה את הטלפון ביד הזו בעת שיחה. היד אינה חלשה במיוחד אבל נוקשה מאוד ואני מתקשה קלות בביצוע תנועות מסויימות עם כף היד, במיוחד תנועות עדינות.
אני עדיין סובלת מכאב בצוואר, בכתפיים ובזרועות, עם הקרנה לאוזן שמאל. עברתי בדיקת emg בידיים וברגליים לפני ארבעה חודשים, שיצאה תקינה.
האם הגיוני שאני עדיין סובלת מתסמיני פריצת הדיסק לאחר כמעט שנתיים? ממה יכולה לנבוע ההירדמות הנוראית הזו של היד? האם עליי לעבור בדיקת emg חוזרת והאם לעשות אותה בעמוד השדרה הפעם? האם עליי ללכת לרופא המתמחה בכף יד או למומחה בעמוד השדרה? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יד נרדמת - תגובה
ד''ר יונה יניב02/11/2010ישנה תופעה הנקראת duble crush והיא מתארת מצב שבו עצב לחוץ בשני מקומות. במצב כזה - לאחר המקום הראשון (בע"ש עצמו או קרוב אליו) העצב פגיע יותר ואז כל בעיה קלה במיקום שני מרוחק יותר, גורמת לבעיה יחסית גדולה.
לא יודעת כיצד ביצעו את הEMG אבל לפי התלונות משהו לא מושלם בבדיקה.
לכן - כן, צריך בדיקת אורתופד או יותר טוב כירורג יד שישלח לבדיקה חדשה. הבדיקה צריכה לכלול גם בדיקת מחט ולענות האם יש פגיעה במקום אחד - ע"ש צווארי או מרפק, או בשני המקומות גם יחד.
במקרה של פגיעה משולבת, שחרור לחץ במרפק בלבד יכול להקל על הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?