יד נרדמת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יד נרדמת
    גלית
    01/11/2010

שלום רב,
    לפני כמעט שנתיים עברתי תאונת דרכים חזיתית שבעקבותיה אובחנה על פי בדיקות mri ו ct פריצת דיסק צווארית c5-c6 ובעיות שונות בגב התחתון (שבעקבותיהן קושי לשבת ולעמוד ונימול ברגל ימין עד האצבעות). לפני התאונה לא סבלתי משום בעיות בעמוד השדרה.
    מאז התאונה יד שמאל שלי מנומלת ונרדמת.
    כף היד עד מעל המרפק נרדמת בשינה וממש מתאבנת כולל את האצבעות קמיצה וזרת, מה שמעיר אותי פעמים רבות בלילה. היד נרדמת גם כשאיני נשענת עליה בשינה. במשך היום אני סובלת הרבה מנימול שמתחיל מעל כף היד ויורד עד קצות האצבעות ומתחושה לא מלאה בזרת ובצדה השמאלי של כף היד, ולעתים היד נרדמת גם לא בשינה, למשל אם אני מחזיקה את הטלפון ביד הזו בעת שיחה. היד אינה חלשה במיוחד אבל נוקשה מאוד ואני מתקשה קלות בביצוע תנועות מסויימות עם כף היד, במיוחד תנועות עדינות.
    אני עדיין סובלת מכאב בצוואר, בכתפיים ובזרועות, עם הקרנה לאוזן שמאל. עברתי בדיקת emg בידיים וברגליים לפני ארבעה חודשים, שיצאה תקינה.
    האם הגיוני שאני עדיין סובלת מתסמיני פריצת הדיסק לאחר כמעט שנתיים? ממה יכולה לנבוע ההירדמות הנוראית הזו של היד? האם עליי לעבור בדיקת emg חוזרת והאם לעשות אותה בעמוד השדרה הפעם? האם עליי ללכת לרופא המתמחה בכף יד או למומחה בעמוד השדרה? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יד נרדמת

הוספת תגובה

• יד נרדמת - תגובה

ד''ר יונה יניב
    02/11/2010

ישנה תופעה הנקראת duble crush והיא מתארת מצב שבו עצב לחוץ בשני מקומות. במצב כזה - לאחר המקום הראשון (בע"ש עצמו או קרוב אליו) העצב פגיע יותר ואז כל בעיה קלה במיקום שני מרוחק יותר, גורמת לבעיה יחסית גדולה.
    לא יודעת כיצד ביצעו את הEMG אבל לפי התלונות משהו לא מושלם בבדיקה.
    לכן - כן, צריך בדיקת אורתופד או יותר טוב כירורג יד שישלח לבדיקה חדשה. הבדיקה צריכה לכלול גם בדיקת מחט ולענות האם יש פגיעה במקום אחד - ע"ש צווארי או מרפק, או בשני המקומות גם יחד.
    במקרה של פגיעה משולבת, שחרור לחץ במרפק בלבד יכול להקל על הבעיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו