שאלה חשובה- עמוד שידרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה- עמוד שידרה
    איציק
    07/11/2010

היי ערב טוב! בבקשה לא להיבהל מהמקרה. אני בן 24, לפני כ-4 שנים קרה לי אירוע טראומתי בצבא שבעיקבותיו נפגעתי בגב. הלכתי כפוף במשך כחודש וחצי עקב מחלת נפש אוסידי וטורט שלא התגלתה אז שתקפה אותי והרגשתי מדוכא וסוף העולם. כעבור חודש וחצי חזרתי ללכת ישר ואז החלו כל מיני מיחושים בגב וכאבים שלאחר מכן החלו גם ברגליים ובגב התחתון. לאחר מכן כאבים שגם החלו במרכז הגב נראה לי גובה של חוליות T מקבילות לצלעות. לאחר מספר חודשים השתחררתי. בבדיקות לעמוד השידרה שעשיתי CT גב תחתון נמצא בלט דיסק אחורי קל. כמו כן נשלחתי למיפוי עצם. במיפוי עצם התשובה הייתה שינויים ארתריתיים באגן, אך שום דבר לא נכתב לגבי עמוד שידרה גבי-אמצע הגב. שאלתי היא האם אפשר לראות למשל היצרות של תעלה במיפוי עצם במרכז הגב או גלישת חוליות וכד'?
    אני שואל כי אני מאוד סובל אינני מסוגל לעמוד 2 דקות על הרגליים מבלי שהגב-אמצע הגב מתפרק לי.השרירים באמצע הגב תפוסים החוליות בכלל לא נראה לי במקום. אינני מסוגל לעבוד, הפרקים מתפרקים לי והרגליים כואבות.
    מה אני צריך לעשות כדי לקבל בדיקה שבאמת תבדוק את הבעיה שיש לי בגב כי אני בן 24 והחיים ככה נגמרים מאוד מהר שיש בעיות של בן 70.
    שאלה נוספת שאולי לא קשורה לאורטופדיה, אבל בכל זאת מערכת העצבים. האירוע שקרה לי; פגיעה פיזית עקב בעיות נפשיות
    איך היא נקראת ברפואה ? פוסט טראומה? ואיך מטפלים בה?

תודה למי שעונה שבוע טוב ורק טוב אמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה- עמוד שידרה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה- עמוד שידרה - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    08/11/2010

שלום דורון,
    אל דאגה אנו לא ניבהלים מהר מידי.
    אתה מתאר מיקרה של שרירי גב לא מפותחים שעומדים בעומסים עקב שינויי יציבה,
    תתחיל לקחת את עצמך בידיים, עשה מנוי לחדר כושר ולבריכה.
    תתחיל לעשות תרגילים לחיזוק הגו, חגורת הכתפיים וחגורת האגן, תתחיל לשחות באופן קבוע. אני מבטיח שתוך חדשיים תרגיש בן אדם חדש, גם גופנית וגם נפשית.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו