בורסיטיס טרוכנטרית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בורסיטיס טרכנטרית

עינת
    04/03/2011

שלום ד"ר חגי.

לאחר פיענוח ה mri.נרשם כי המפר תקין,אך קיימת אי סדירות בטרכנטר מפרק ימין.
    מה משמעות האי סדירות?
    הכאבים מתגברים שוב בהדרגה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בורסיטיס טרוכנטרית
    עינת
    08/11/2010

שלום רב.

חולת אנקילוזינג ספונדליטיס כשנתיים,מטופלת ברמיקייד. תקופה ממושכת של כאבים בירך שהשבוע הוחמרו מאד עד לכאב בכל רגל ימין ללא אפשרות לדרוך או להזיז כלל.,כאב שמלווה בבכי קשה ,קיבלתי בעירוי סטרואידים וטרמאל והופנתי למיון ושם לאחר בדיקת אורטופד נאמר לי שזוהי בורסיטיס בירך וקיבלתי 2 זריקות דיפרוספאן ולידוקאין..השאלה היא כיצד אוכל להתגבר על הבעיה החדשה שנוצרה? ואיזה בדיקות צריך על מנת לאמוד את הנזק בירך.
    היום הכאב פחת,אך בהליכה מעבר להליכה בתוך הבית,חציית כביש,למשל,הכאב חוזר ובגדול. מה לעשות?
    אודה להתייחסותכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בורסיטיס טרוכנטרית

הוספת תגובה

• בורסיטיס טרוכנטרית - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    08/11/2010

עינת היקרה,
    בעייתך כניראה איננה בורסיטיס פשוטה, ואני מסופק אם זריקה של סטרואידים חד פעמית תפתור את הבעיה.
    בעייתך היא בעיה מערכתית ורצוי שתמשיכי את המעקב והטיפול עם הראומטולוג המטפל שלך.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

עינת
    08/11/2010

תודה ד"ר.
    הבעיה שאת הראומטולוג אני רואה רק בעוד חודשיים שוב ובנתיים אף רופא ממש איננו מעוניין לעזור לי ברגעים הקשים.אפילו אורטופד הקופה שזהו תפקידו אינו מוכן לבדוק אותי ,הייתכן?
    עד שאראה את הראומטולוג הנזקים יימשכו ובזמן יקר זה אוכל לעשות בדיקות חשובות ולהגיע מוכנה...לפחות הכוונה,האם מותר להניע את הרגל ,ללכת,למרות הכאב או נהפוך הוא ועליי לנוח? אף אחד לא אומר לי מה עליי לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בירך

ד''ר חגי אמיר
    08/11/2010

עינת יקרה,
    ליבי ליבי עליך, אולם רופא לא יאמר לך מה לעשות עד כי בדק ראה צילומים קבע אבחנה, יודע ומכיר אותה, את מיגבלותיה ואת התנהגותה במצבים שונים.
    מטרתינו היא קודם כל לא לפגוע ולהרע את המצב הקיים, ובמידה וניתן לשפר, לעשות זאת.
    לענינך, פעילות יתר עלולה להחמיר את המצב.
    חוסר פעילות תקבע ותיגרום להגבלה בתנועתיות והתאבנות.
    לכן אני מציע לקחת תרופות נוגדות דלקת, ולעשות פעילות תנועתית עדינה כגון אופני כושר ללא התנגדות לזמן קצר פעמיים ביום, אם הדבר עדיין גורם להחמרה בכאב, יש לרדת בזמן האימון.
    ניתן בנוסף לקרר את המקום עם שקית של אפונה קפואה כל מספר שעות לחצי שעה.
    אם אכן מדובר בדלקת מקומית ושיטחית ניתן לנסות טיפול בליזר רך כגון B-cure laser, ניתן לשכור לחדש ימים לנסיון.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו