בליטה בצוואר בין השכמות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בליטה בצוואר בין השכמות
    מירי
    03/12/2010

הי

לפני שנה בערך שמתי לב שבגב ממש מתחת לצוואר יש לי מעין בליטה שומנית על גבי איזשהי בליטה שנראית כמו עצם
    האמת שמעולם לא שמתי לב אם היא תמיד היתה שם או לא אבל זה התחיל להפריע ולהפחיד אותי

הלכתי לאורטופד שאמר שזה לא התחום שלו,שמדובר באיזשהי קפסולה של שומן שנוצרה ושיש לפנות לכירורג פלסטי להסיר את השומן ככל הנראה בשאיבת שומן

ניגשתי לכירורגית פלסטית ששלחה אותי לאולטרה סאונד שם לא גילו קפסולה כזו בכלל
    חזרתי אליה והיא הפנתה אותי שוב לאורטופד
    הפעם הלכתי לאורטופד אחר ששלח אותי לצילום רנטגן כשחזרתי אליו
    הוא אמר לי שהכל בסדר שפשוט מדובר במעין חוליה נוספת שנולדתי איתה וכנראה פשוט לא שמתי לב אליה
    שזה לא מסוכן והכל בסדר
    מאז לא חזרתי לכירורגית וגם לא לאורטופד, מצד שני זה לא יפה אסתטית מדובר בבליטה דיי גדולה - זה נראה כמו גיבנת אבל זה לא גיבנת אני אפילו לא יכולה להסביר

השאלה שלי האם הבעיה מוכרת לכם? ההסבר של האורטופד שנולדתי עם חוליה נוספת וזה לדבריו "שריד אבלוציוני מימי קדם" ???? לא יודעת נשמע לי דיי מוזר
    מצד שני שני אורטופדים על סמך בדיקה ידנית וצילום רנטגן אמרו שהכל בסדר.
    אשמח אם תוכלו לכוון אותי מה לעשות עם זה

תודה על העזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בליטה בצוואר בין השכמות

הוספת תגובה

• גיבנת בעורף

גלית
    03/08/2011

הי גם לי בשנים האחרונות צמחה גיבנת בעורף שמאד מפריעה לי אסטטית ולא מצאתי באף מקום הסבר או פתרון לבעיה המאד מביכה. מחכה לאיזשהו המלצה או פתרון
    תודה גלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בליטה בצוואר בין השכמות - תגובה

ד''ר יונה יניב
    05/12/2010

כנראה שלא נולדת עם חוליה נוספת. חוליה מספר 7 בצוואר בולטת בדכ"ל לאחור וזו תופעה נורמלית לחלוטין. שומן מצטבר באיזור כחלק מהשמנה. לעיתים, במחלות אנדוקריניות (בעיה הורמונלית) יש השמנה מיוחדת לאיזור זה. אם את בריאה בדכ"ל ואין בעיות נוספות אין מקום לדאגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל, תודה על התשובה

מירי
    08/12/2010

מחלות אנדוקריניות ורשמת בעיה הורמונלית, איך בודקים את זה? לא ידוע לי על בעיה כזו אצלי אבל כן זה נכון השמנתי לאחרונה אחרי ירידה במשקל של 10 קילו
    אפשר להגיד שאני לא רזה אבל השאלה אם הבליטה של העצם לא חריגה בגודלה

יש לי שבוע הבא תור לאורטופד נוסף אני אבדוק את זה כי עברה שנה
    זה מפריע לי אסתטית וגם כשאני מרימה את הראש להסתכל למעלה זה מפריע קצת
    לא באופן חריג אבל מפריע

יש משהו לעשות עם זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל, תודה על התשובה - תגובה

ד''ר יונה יניב
    09/12/2010

בדכ"ל לא אבל אפשר ללכת לפלסטיקאי ואולי לעשות שאיבת שומן באיזור. ההפרעה בתנועה לא נגרמת מהבליטה.
    את שאר הבעיות - הולכים לרופא המשפחה עם התשובה הקודמת שקבלת ממני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו