מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבר בעצם המסרק שלא טופלבן 2512/12/2010
שלום רב,
לפני 4 שנים בערך קיבלתי מכה על כף היד (צד ימין) וככל הנראה שנשברה עצם המסרק של אצבע מס' 4 והתקצרה, באותו רגע לא הבנתי שנשברה והאזור התנפח והייתה הגבלה בתנועה של היד- אפשר לומר גם שהייתי יכול לעשות תנועות לא מלאות מלווים בכאבים- לאחר שבועיים או קצת יותר המצב השתפר והיד שלי תיפקדה כרגיל (ללא כאבים)- רק לפני שנה הבנתי שהיה לי שבר- האם עצם העובדה שלא שמתי גבס על השבר אומר שהעצם שנשברה לא חזרה למצבה המקורי, כלומר יש בעיה באזור ה-"תפר" שמחבר בין החלקים של העצם שנשברה ?- או שהמצב כרגע הוא אותו המצב שהיה אמור להיות אילו הייתי מטופל על ידי גבס?
לציין כי לפעמים יש כאבים חלשים באצבע מס'4 אבל הכאבים האלו החלו מאז הרגע שידעתי שהיה לי שבר ולא טיפלתי בו.
באותו הרגע שקיבלתי את המכה לא חשבתי שמצבי כל כך גרוע ויש שבר, חשבתי שהיד התנפחה בגלל מצב שהוא פחות חמור משבר.
אשמח לקבל את עזרתך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בעצם המסרק שלא טופל - תגובה
ד''ר יונה יניב13/12/2010אם תפקוד היד טוב אין משמעות אם היה גבס או לא. הגבס לא מתקן שברים. אם אניחנו חושבים שהשבר לא נראה טוב - אניחנו מחזירים למקום או בחדר מיון או בניתוח (תלוי בשבר) ולפעמים לא עושים כלום חוץ מלשים גבס. הגבס מונע כאב ותנועה. כששבר אינו יציב, תנועה גורמת לתזוזה נוספת שלו ואת זה אנחנו רוצים למנוע.
יוצא מכך שכנראה השבר שלך היה בסדר והיום - הכל כנראה תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?